Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo pracuje na sedanu S90. Má vzít zákazníky BMW, Audi a Mercedesu

Naše téma
Redakce | 08.06.2015
Volvo Concept Coupé. | foto: Volvo Cars
Švédská automobilka by mohla ještě v letošním roce představit sedan S90, nástupce modelu S80. Cílem Volva je vzít zákazníky především velké německé trojici: chce tedy oslovit řidiče, kteří uvažují o koupi Audi A6, BMW řady 5 či Mercedesu třídy E.
Volvo proto slibuje výrazný vzhled, který samozřejmě převezme designové prvky z druhé generace modelu XC90. Dalším vodítkem naznačujícím podobu novinky však může být také předloňská studie velkého kupé s označením Volvo Concept Coupé - narozdíl od něj však samozřejmě přibude pár dveří.

Krátce po představení sedanu pak dorazí i praktičtější kombík jménem V90. Jeho vzhled zase může naznačit studie Volvo Concept Estate.

Obě karosářské verze jistě dostanou stejné pohonné jednotky jako SUV XC90, tedy nové vznětové i zážehové přeplňované čtyřválce. Očekávat však můžeme i plug-in hybridní provedení T8 Twin Engine s výkonem dosahujícím 400 koní.

Také interiér vyjde z nové XC90, nebude však stejný. Výrobce slibuje další kvalitativní a technologický posun.

Volvo si uvědomuje, že trh s klasickými velkými sedany je v jistém útlumu, přesto doufá, že je stále dostatečně velký a že si na něm najde důležité místo. Podobný vůz je podle automobilky také podstatný pro vnímání a image značky.

Nejvíc zákazníků by nová S90 měla najít v Číně a ve Spojených státech amerických.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů