Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo omladilo V40. Nově má světlomety připomínající Thorovo kladivo

Naše téma
Redakce | 26.02.2016
dalších 21 fotek
Volvo V40. | foto: Volvo
Automobilka Volvo v posledních měsících zaujala především představením sedanu S90 a kombíku V90, věnuje se však samozřejmě i svým aktuálním vozům. Třeba modelu V40, který se dočkal decentního faceliftu.
Nejpatrnější změnou, která nastala u exteriéru, je nová maska chladiče s výraznějším znakem automobilky. Omlazení přídě pak zahrnuje také nové světlomety s charakteristickou grafikou LED diod, jež se poprvé objevila u SUV XC90. Jde o řešení, které má vzhledem připomínat Thorovo kladivo.

Mezi novinky patří také rozšíření nabídky laků karoserie o pět nových barev, osm designů kol a rozlišení různých úrovní výbavy, obdobně jako je tomu u XC90, kde byl tento systém představen poprvé.

Volvo V40.


Volvo V40 bude i nadále k dispozici jako klasický pětidveřový hatchback a oplastované, "terénní" Cross Country.

Novinky v interiéru zahrnují například nové čalounění, několik druhů dekorativního hliníkového obložení interiéru, polstrování dveřních panelů s kontrastním prošíváním a příplatkové černé polstrování stropu. Linie R-Design a Inscription budou vybaveny odlišnými lištami dveřních prahů.

Volvo také nabízí aktualizovanou aplikaci Volvo On Call pro smartphony, která umožňuje dálkový přístup k vozu a práci s celou řadou různých palubních funkcí. Tato vychytávka však zatím není v Česku k dispozici.

Volvo V40.



Další novinkou je klimatizace s funkcí CleanZone, která prý zajišťuje efektivní filtrování venkovního vzduchu, jenž je před vstupem do kabiny zbaven škodlivých látek, pachů a potenciálních alergenů.

Volvo V40 bude i nadále k dispozici s osmi motory.

Premiéra modernizovaného vozu se uskuteční na autosalonu v Ženevě.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů