Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo láká na nové modely divize Polestar. Jako první se chystá ostrý sedan S60

Naše téma
Daniel Fuglevič | 13.06.2018
dalších 5 fotek
Volvo S60 T8 Polestar Engineered. | foto: Volvo
Přestože jméno Polestar přenechalo Volvo své samostatné „elektrické" značce, neznamená to, že s tímto logem nebudou nadále spojovány i nejvýkonnější modely švédské automobilky. Jako první z nové generace se přitom chystá výkonnější varianta hybridního sedanu S60.
Pod novým označením Polestar Engineered Volvo plánuje celou řadu silnějších a schopnějších variant svých současných vozů. A jak by se dalo očekávat, tyto vrcholné verze budou používat výhradně hybridního ústrojí.

Oficiálně totiž budou výkonné verze modelů Volvo upravovány právě novou značkou Polestar. Nepůjde přitom jen o vyladění hybridních pohonných jednotek, ale také o kompletní úpravy v kategorii kol, brzd a podvozků.

Svůj debut si modely Polestar Engineered odbudou v rámci sportovnějšího sedanu Volvo S60. Nová úroveň výbavy bude dostupná exkluzivně pouze pro nejvyšší motorizaci T8 Twin Engine, dvoulitrový čtyřválec spolupracující s elektromotorem, a v nabídkové hierarchii bude stát nad stylingovou variantou Volvo R-Design.

Automobilka bohužel zatím udává hodnoty navýšení výkonu pouze pro americký trh, kde se v ostřejší S60 zákazníci dočkají 415 koní (305 kW) a 670 Nm točivého momentu. Tedy o 15 koní (11 kW) a 30 Nm více než u standardní varianty. Na evropskou specifikaci si musíme ještě počkat.

Stejných změn se ale dočkáme v rámci designu a úprav podvozku. Nové S60 Polestar Engineered tak dostane nová lehčí kola, odolnější a schopnější brzdy Brembo, které budou lakovány speciálně ve zlatém odstínu – ten bude pro varianty Polestar Engineered typický. Nebudou pak chybět černě chromované koncovky výfuku a vevnitř opět zlatě zbarvené bezpečnostní pásy.

Součástí víceprvkového předního i zadního zavěšení budou nové tlumiče Öhlins s tužší charakteristikou, které navíc budou klasicky manuálně nastavitelné na jejich vrchním uložení. Pro zvýšení torzní tuhosti se poté v motorovém prostoru mezi tlumiči objeví i rozpěra.

Varianta Polestar Engineered bude uvedena pro všechny karosářské verze „šedesátkové“ řady Volvo, tudíž i pro kombík V60 a SUV XC60. Oficiální představení řady by mělo proběhnout již příští týden. Nakonec lze očekávat, že stejný recept od Polestaru nabídne Volvo později u dalších svých modelů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů