Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo do Ženevy přiveze novou XC60. Jak by mohla vypadat?

Naše téma
Jan Zajíc | 05.02.2017
dalších 9 fotek
Volvo XC60. | foto: Volvo
Švédská automobilka Volvo už za měsíc představí druhou generaci svého celosvětově nejúspěšnějšího modelu. Do prodeje novinka zamíří v polovině roku.
Vůz samozřejmě využije, stejně jako nové modely XC90 a S90, platformu SPA, na níž jsou navázány i další technické záležitosti. V této oblasti tak Volvo zřejmě nemá čím překvapit. Nová XC60 bude k dispozici výhradně se čtyřválcovými přeplňovanými motory a dorazí i jako plug-in hybrid.

Levnější verze by měly mít pohon přední nápravy, zájemci ale samozřejmě budou moci sáhnout i po variantách se čtyřkolkou.

Čtěte také: Land Rover vám postaví 10 klasických Range Roverů. Za pořádný balík

Také interiér by se měl výrazně podobat větším sourozencům, takže můžeme očekávat stroze elegantní a vzdušnou atmosféru, moderní technologie, na výšku orientovaný displej infotainmentu, široké možnosti konektivity a pochopitelně také bohatou výbavu bezpečnostních a asistenčních systémů.

Největším otazníkem je tak vzhled. Předpokládá se, že XC60 bude designem navazovat na větší XC90, ale že současně převezme i některé prvky, které se objevily na loňském konceptu Volvo 40. Jistotou je výrazná maska chladiče s vertikálním žebrováním, chybět nebudou ani světlomety s charakteristickou grafikou LED diod, jež připomíná Thorovo kladivo.

Čtěte také: PŘEHLED: SUV s největším kufrem. Kodiaq se neztratí mezi většími rivaly

Jak by mohla nová XC60 vypadat se samozřejmě snaží předpovědět i různí designeři. Jejich neoficiální ilustrace si můžete prohlédnout v galerii.

XC60 bude třetím "novým" Volvem stojícím na platformě SPA. Po tomto SUV následně přijde řada na novou generaci sedanu S60 a kombíku V60 a také na menší crossover XC40.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů