Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo představilo svoji vizi budoucího cestování

Naše téma
Jiří Švamberk | 06.09.2018
dalších 11 fotek
foto: Volvo
Volvo 360c se má stát vstupenkou švédské automobilky do byznysu vnitrostátní letecké přepravy.
Automobilka Volvo představila koncept vozu, který se má stát konkurenci vnitrostátní letecké dopravě. Krátké vnitrostátní lety jsou oproti cestě autem zpravidla časově jen o něco kratší, zejména když se jedná o stát s hustou dálniční sítí. Problém je v tom, že si člověk za jízdy neodpočine. Tento problém by v budoucnosti měly řešit autonomní vozy značky Volvo. Alespoň tak si to automobilka představuje.

Volvo 360c je v podstatě autonomně se řídící kabina první třídy, která vás čistě na elektrický pohon doveze tam, kam posádka budete chtít. A je mimořádně prostorná.

Momentálně se zdá tento projekt jako holý nesmysl, ale to se SUV od Rolls-Royce ještě nedávno zdálo taky. Navíc, potenciál je skutečně obrovský, protože ve vnitrostátní letecké přepravě se točí ohromné peníze.

Další výhodou je, že Volvo 360c nabízí skutečný přepych. Koncept 360c má čtyři základní způsoby využití. Může zde být vytvořeno ideální prostředí ke spánku, mobilní kancelář, komfortní obývák nebo prostor stvořený k zábavě na cestách. Zkrátka všechno, co mohou lidé na cestách vyžadovat.

Představitelé automobilky se ke konceptu Volvo 360c vyjádřili následovně:

„V následujících letech projde automobilový průmysl velkou proměnou a značka Volvo chce v rámci této změny zaujmout vedoucí postavení,“ uvedl prezident a generální ředitel společnosti Volvo Cars Hakan Samuelsson.

„Vnitrostátní letecká doprava vypadá jednoduše, když si kupujete lístek, ale v praxi tomu tak není. Koncept 360c představuje zcela nový pohled na cestování,“ řekl Marten Levenstam, senior viceprezident pro korporátní strategii ve společnosti Volvo Cars. „Kabina uspořádaná pro spánek vám umožní užívat si prémiový komfort a pohodové noční cestování, abyste se v cíli vzbudili svěží a odpočatí. To nám umožní konkurovat některým z předních světových výrobců letadel.“

„Koncepty autonomních vozidel mají tendenci stát se spíše přehlídkou úžasných moderních technologií než vizí budoucího využívání automobilové dopravy lidmi,“ prohlásil senior viceprezident pro design ve společnosti Volvo Cars Robin Page. „Volvo je ale značkou s lidským přístupem. Soustředíme se na každodenní životy našich zákazníků a na to, jak je co nejvíce zlepšit. Koncept 360c je dalším ztělesněním tohoto přístupu.“

Za nás Volvo vstupuje na velmi tenký led, protože infrastruktura na něco takového není připravena a legislativa už vůbec ne. Každopádně za každého, kdo fandí spalovacím motorům, jako my doufáme, že taková doba ještě dlouho nenastane.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů