Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volva budou poslouchat na slovo. Výrobce představil dálkové ovládání hlasem

Naše téma
Redakce | 06.01.2016
Volvo představilo dálkové hlasové ovládání. | foto: Volvo Cars
Mnohé automobily dnes lze částečně ovládat na dálku. Přes chytrý telefon si například jejich majitelé mohou předtopit interiér nebo do navigace nahrát cílovou destinaci. Volvo, ve spolupráci s Microsoftem, jde ale ještě dál. Jeho vozy už brzy půjde na dálku ovládat hlasem.
Postačí k tomu speciální aplikace a chytrý náramek Microsoft Band 2. Právě přes něj si vlastník může se svým automobilem povídat a aktivovat tak několik palubních funkcí.

Systém umožňuje spustit například už zmíněné nastavení teploty kabiny, včetně zapnutí vyhřívání sedadel a volantu, nastavení navigace, zamknutí dveří, rozsvícení světel či nastartování motoru.

Volvo představilo dálkové hlasové ovládání.


Samotný úkon pak trochu připomíná scény ze známého amerického seriálu Knight Rider, v němž si David Hasselhoff (nyní už jen David Hoff) přes hodinky povídá se svým inteligentním vozem jménem KITT.

Dálkové hlasové ovládání budou moci zákazníci využívat už od jara letošního roku.

Volvo představilo dálkové hlasové ovládání.


Nebude to ale všude. V některých zemích totiž není podporován telematický systém Volvo on Call, který je přitom pro využívání nové funkce potřeba. Mezi státy, kde zatím Volvo on Call nefunguje, je bohužel i Česká republika.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů