Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagenů R se prodalo již 200 000. V galerii uvidíte, že ne vždy šlo o golfy

Naše téma
Radek Pecák | 10.07.2018
dalších 14 fotek
Volkswagen Golf R32 z roku 2002 | foto: Volkswagen
Jubilejní exemplář Volkswagenu R  s pořadovým číslem 200 000 převzal zákazník z hrabství Cambridgeshire ve Velké Británii.
Pouze 350 zaměstanců má společnost Volkswagen R. Přesto již za šestnáct let existence stihla vyrobit a prodat dvě stě tisíc vozů. Vždy se jednalo o nejsporotovnější verze modelů, které největší evropská automobilka nabízí.

Keith Williamson, který si jubilejní vůz převzal, má ve své garáži Volkswagen Golf IV R32 a Golf V GTI. Jeho čerstvý přírůstek je vybaven paketem Peformance a výfukovou soustavou Akrapovič.

Výroba modelů R byla zahájena v roce 2002 a kromě čtyř generací modelu Golf R zahrnuje také modely Touareg R50, Scirocco R, Golf R Cabriolet nebo Volkswagen Passat R 36. Tento posledně jmenovaný model využívala i tuzemská dálniční policie v rámci takzvaného skrytého dohledu. Bohužel, nabídka R se nyní omezuje pouze na vůz Golf ve dvou karosářských variantách - pětidveřový hatchback a kombi s označením Variant.

Pod kapotou mají přeplňovaný zážehový čtyřválec s výkonem 228 kW. Točivý moment se přenáší na všechna čtyři kola. Cena těchto vozů začíná na částce 1 071 000 Kč.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů