Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen vyfešákoval svůj pick-up Amarok, paket Canyon stojí 124 tisíc

Naše téma
Redakce | 04.10.2013
Volkswagen Amarok Canyon. | foto: Volkswagen
Praha - Volkswagen se rozhodl trochu "vyšperkovat" svůj terénní pick-up Amarok. Začíná pro něj nabízet lifestylový paket Canyon, který přináší úpravy exteriéru i interiéru. 
Od svých sourozenců se Canyon na první pohled odlišuje kombinací laku „copper orange" s leskle černými prvky, mezi něž patří stylový rám nad ložnou plochou, rámy pod bočními prahy a zadní nárazník. Vše doplňují tmavě tónovaná krycí skla zadních světlometů, stylový kryt spodní části vozu lakovaný v barvě karoserie, černé lemy podběhů kol a nápisy „Canyon" na dveřích a zadním víku.

Speciální model Amarok Canyon jezdí na nově navržených sedmnáctipalcových kolech z lehké slitiny s terénními pneumatikami rozměru 245/70 R 17. Na přání se dodávají také osmnáctipalcová kola se silničními pneumatikami.

Interiér dostal dvoubarevné, částečně kožené čalounění. Ozdobné stehování na sedadlech, na kůží obšitém tříramenném volantu a na kůží obšité řadicí páce přebírá oranžovo-červený odstín karoserie, což platí i pro rámečky výdechů ventilační soustavy a bezpečnostní pásy. Ozdobné obložení přístrojové desky má matně chromovanou povrchovou úpravu.

Volkswagen Amarok Canyon.


Paket Amarok Canyon je k dispozici výhradně pro modely s pohonem všech kol 4MOTION (trvalým nebo připojitelným - podle preferencí zákazníka). Zdrojem hnací síly jsou dvoulitrové turbodiesely, dodávané ve dvou výkonových stupních.

„Malé" TDI přeplňované jedním turbodmychadlem s proměnnou geometrií rozváděcích lopatek je vyladěno na výkon 140 koní a maximální točivý moment 340 N.m poskytuje již od 1600 otáček. Verze BiTDI má dvě turbodmychadla, výkon 180 koní a maximum točivého momentu 400 N.m. Ve spojení s osmistupňovou samočinnou převodovkou dodávanou na přání poskytuje motor 2.0 BiTDI až 420 N.m. Oba motory jsou sériově vybaveny šestistupňovou mechanickou převodovkou.

Zákazníci si mohou vzhled i výbavu dále individualizovat výběrem rozmanitých prvků výbavy na přání nebo příslušenství - například světelnou střešní rampou v barvě karoserie, která nese čtyři přídavné světlomety (za příplatek 36 704 Kč). V nabídce nechybí ani hardtopy nebo stabilní černé žaluzie pro zakrytí ložné plochy.

Samotný paket Amarok Canyon vyjde na 124 409 Kč. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů