Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen v září ukáže nové Polo. Co od něj čekat?

Naše téma
Jan Zajíc | 17.03.2017
dalších 7 fotek
Volkswagen Polo. | foto: Volkswagen
Jednou z letošních novinek automobilky Volkswagen bude šestá generace modelu Polo. Německý výrobce ji přiveze v září na autosalon ve Frankfurtu.
Už teď ale o novince prosakují první informace.

Nové Polo by například mělo stát na platformě MQB-A0 a nabídnout i nové pohonné jednotky. Podle britského magazínu Autocar se změní také rozměry, novinka prý bude širší a delší. Přesto ale ve srovnání se současným modelem ztratí na hmotnosti. Volkswagen chce také přijít s dynamičtějším designem a sportovnějšími křivkami - auto by například mělo dostat svažující se střechu a členitější záď. 

Promění se pochopitelně i interiér, který navíc nabídne řadu moderních vychytávek, mluví se třeba o digitálním přístrojovém panelu.

Čtěte také: Volkswagen představil Arteon, svou novou vlajkovou loď

Paletu pohonných jednotek jistě doplní nový přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,5 litru, naopak s velkou pravděpodobností zmizí jedna-čtyřka. Základem pak bude litrový tříválec v několika verzích. Různé výkony nabídne také několik variant 1,6litrového turbodieselu.

Kromě základních provedení později dorazí i sportovní GTI, pravděpodobně s přeplňovaným dvoulitrem o výkonu přesahujícím 200 koní.

A mimochodem, stejný technický základ jako nové Polo dostane i chystaný malý crossover, který bude mít také sourozence s logem české automobilky Škoda.

Nepřehlédněte: Škoda v roce 2017: Dorazí nový Yeti a omlazené modely Rapid a Citigo
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů