Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen v Číně buduje novou značku se starým jménem

Naše téma
Jiří Švamberk | 28.02.2019
Volkswagen uvede na čínský trh novou značku Jetta | foto: Volkswagen
Ještě letos vznikne levný čtyřdveřový sedan a dvě SUV.
Volkswagen je v Číně nesmírně populární značkou. Působí zde už od roku 1985 a například loni zde prodal 3,1 milionů automobilů! Tento mimořádný prodejní úspěch z Volkswagenu činí nejúspěšnější značku na tamějším trhu, takže snaha německého výrobce vyrábět vozy ryze pro čínský trh je více než pochopitelná.

Dlouhodobě nejoblíbenějším modelem je Jetta, jejíž druhou generaci Volkswagen v Číně podával ještě v roce 2010. Bez nadsázky se dá říct, že to, co byl pro Evropu Volkswagen Brouk, je Jetta pro Čínu . Proto se Volkswagen rozhodl úspěchu využít tím, že na trh uvede celou plejádu modelů s tímto jménem.

Ještě letos odstartují prodeje čtyřdveřového sedanu velikosti předchozí Jetty a dvě SUV. Bližší informace zatím nejsou k dispozici, ovšem podeje by měly začít ve čtvrtém kvartálu roku 2019.

Volkswagen uvede na čínský trh novou značku Jetta


Se vznikem nové značky jsou spojeny další procesy, jako například vybudování přibližně 200 nových prodejních a servisních míst. Kromě tradičních prodejen bude Jetta nabízena také v digitálních showroomech, podobně jako Polestar.

Zatímco většina výrobců je na čínskému trhu krátce, divize Volkswagen Group China vznikla už v roce 1985, přičemž v roce 1991 započala výroba druhé generace Jetty pod záštitou partnerství FAW-Volkswagen.

Logo nové značky Jetta
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů