Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen už prodává Passat Alltrack. Pod milion se vejde jen základní motor

Naše téma
Redakce | 27.10.2015
dalších 8 fotek
Volkswagen Passat Alltrack. | foto: Volkswagen
České zastoupení automobilky Volkswagen začalo přijímat objednávky na nový Passat Alltrack. "Oplastovaný" kombík s vyšším podvozkem a pohonem všech kol stojí nejméně 910 900 Kč.
Za tuto cenu je k dispozici vůz se základním motorem, tedy s dvoulitrovým trubodieselem o výkonu 150 koní (110 kW), který je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou. Výkonnější varianty pak už stojí více než milion korun.

Naftový dvoulitr je dále k dispozici ve verzích se 190 (140 kW) a 240 koňskými silami (176 kW). Obě motorizace jsou vybaveny automatickou dvouspojkovou převodovkou DSG. Slabší varianta stojí 1 027 900 Kč, silnější pak 1 089 900 Kč.

Benzín spaluje jediné provedení s přeplňovaným dvoulitrem o výkonu 220 koní (162 kW) a sedmistupňovou skříní DSG.

Volkswagen Passat Alltrack.


Standardní výbava zahrnuje mimo jiné parkovací senzory vpředu a vzadu, asistent rozjezdu do kopce, systém sledování únavy řidiče, adaptivní tempomat s funkcí nouzového brzdění, třízónovou automatickou klimatizaci, 17" kola z lehké slitiny, rádio s 6,5" barevným dotykovým displejem a 8 reproduktory, dále vyhřívání předních sedadel a trysek ostřikovačů čelního okna či tříramenný multifunkční volant obšitý kůží.

Verze Alltrack dostala ochranné kryty blatníků, prahů a podvozku, nové střešní ližiny či upravené nárazníky. Díky nárazníkům a světlé výšce zvýšené o 27,5 milimetru na 174 mm se zlepšily nájezdové úhly vpředu i vzadu a tedy i schopnosti mimo hladké asfaltky.

Volkswagen Passat Alltrack.


V terénu má vozu pomoci i jízdní režim Offroad, který upraví nastavení asistenčních systémů, podvozku a sériově dodávaného pohonu všech kol 4Motion. Jeho základem je mezinápravová spojka Haldex páté generace, s níž u nejsilnějších variant spolupracuje systém XDS+, tedy přibrzďování vnitřních kol v zatáčce. Pro obě nejvýkonnější verze je k dispozici také adaptivní podvozek s variabilně nastavitelnými tlumiči.

Volkswagen také zdůrazňuje schopnosti pro jízdu s přívěsem. Ten může mít v brzděné variantě hmotnost až 2200 kg při 12% stoupání. Manévrování s přívěsem usnadní systém Trailer Assist, který zajišťuje automatické řízení soupravy při couvání.

Pro Passat Alltrack je k dispozici také široká příplatková nabídka komfortních, informačních, zábavních a asistenčních systémů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů