Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen ukázal koncept Gen.E. Naznačuje, jak bude vypadat příští Golf

Naše téma
Jan Zajíc | 04.07.2017
Koncept Volkswagen Gen.E. | foto: Volkswagen
Volkswagen ukázal zajímavý koncept Gen.E, který má napovědět, jak bude vypadat budoucnost značky. Asi vás nepřekvapí, že hlavní roli hraje elektřina.
Volkswagen Gen.E je totiž třídveřový hatchback s elektrickým pohonem a dojezdem okolo 400 kilometrů. O samotném pohonu ale výrobce nic neřekl, neznáme tedy výkon ani údaje o dynamice.

Zajímavé ale je, že auto prý bylo navrženo tak, aby s ním spolupracovali mobilní "roboti", což v podání Volkswagenu znamená mobilní samočinné "dobíječky". Volkswagen na nich opravdu pracuje a slibuje si od nich zvýšení uživatelské přívětivosti elektromobilů. Představuje si to tak, že jednoduše přijedete, jak potřebujete, zaparkujete a roboti se už o všechno postarají a dobíjecí kabely sami připojí k vozu.

Nabíjet se přitom může prostřednictvím hned dvou zdířek.

Mnohem důležitejší vzhledem k blízké budoucnosti je ale konstrukce a design vozu. Koncept Gen.E by totiž měl naznačit, jak bude vypadat příští generace Volkswagenu Golf.

Základem je odlehčená architektura, která má zajistit maximální bezpečnost. Design pak rozvíjí aktuální směr Volkswagenu, zvlášť přední partie prozrazují příslušnost k německé značce. Spodní část nárazníku ukrývá řadu senzorů a radrů, za čelním sklem je umístěna kamera. Je tedy jasné, že Gen.E dostal technologie pro autonomní řízení.

Zvláštností pak je "dvojitý" zadní sloupek - vrchní část je totiž odchlípnuta a slouží jako aerodynamický prvek.

Příští generace Volkswagenu Golf by se měla poprvé ukázat v roce 2019.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů