Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen ukázal Golf R Variant. Ostrý kombík dá stovku za 5 sekund

Naše téma
Redakce | 19.11.2014
Volkswagen Golf R Variant. | foto: Volkswagen
Los Angeles/Praha /FOTOGALERIE/ - Volkswagen rozšiřuje nabídku rychlých Golfů o "eRkové" provedení karosářské verze kombi. Je to vůbec poprvé, co nejpraktičtější provedení modelu Golf dostává i ostrou variantu. 
Golf R Variant pohání - stejně jako hatchback - přeplňovaný zážehový dvoulitr TSI, který je vyladěn na 300 koní. Točivý moment dosahuje hodnoty 380 N.m, o jeho přenos na všechna kola se stará šestistupňová dvouspojková převodovka DSG.

Pohon všech kol 4Motion samozřejmě pomáhá trakci, proto se Volkswagen může pochlubit zrychlením z klidu na stovku za pouhé 5,1 sekundy. Normovaná spotřeba činí 7 litrů na 100 kilometrů.

Volkswagen Golf R Variant.


Od běžného kombi se "eRko" samozřejmě liší sportovnějším vzhledem či tužším a o 20 milimetrů sníženým podvozkem. Ve sportovním duchu se nese i kabina se sedadly vyvedenými v kombinaci látka/alcantara (případně za příplatek v kůži), budíky s modrými ručičkami nebo sportovním volantem.

Volkswagen Golf R Variant.



Vůz si přitom samozřejmě zachová všechny výhody rodinného kombíku. Do kufru se vejde 605 litrů nákladu, po sklopení opěradel zadních sedadel pak dokonce 1620 litrů.

Na trh by novinka měla dorazit na začátku léta příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů