Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen u Wörthersee vystavuje parádní roadster. Vznikl podle závodní hry

Naše téma
Redakce | 30.05.2014
dalších 13 fotek
Koncept Volkswagen GTI Roadster. | foto: Volkswagen
Reifnitz/Praha /FOTOGALERIE/ - Volkswagen si na setkání příznivců upravených aut z dílen koncernu VW připravil nádhernou lahůdku. Jmenuje se GTI Roadster a jde o studii otevřeného dvoumístného závoďáku, jehož tvary původně vznikly pro závodní hru Gran Turismo 6.
Výrobce z Wolfsburgu tak částečně napodobil svého německého konkurenta Mercedes-Benz, jehož virtuální AMG Vision Gran Turismo vyvolalo takový zájem, že nakonec bylo rozhodnuto o výrobě pěti kusů.

To Volkswagen zatím hovoří jen o jediném voze postaveném speciálně pro sraz GTI u jezera Wörthersee. Roadster, vyvedený ve speciálním červeném laku, je 4158 milimetrů dlouhý, 1894 mm široký a jen 1090 mm vysoký, zatímco rozvor činí 2494 milimetrů.

Koncept Volkswagen GTI Roadster.


Vzhledově koncept skutečně připomíná závodní auto. Volkswagen při jeho navrhování myslel na co nejlepší aerodynamiku, proto dostal třeba masivní zadní křídlo, generující silný přítlak. Kvůli co nejnižší hmotnosti (1420 kg) je v konstrukci bohatě využit karbon, z uhlíkových vláken je například i kabina, která je tvořena dvojicí monokoků. Uvnitř najdeme nízko položené sportovní sedačky s pětibodovými pásy a čtyřramenný závodní volant umístěný na dlouhém sloupku řízení.

GTI Roadster stojí na dvacetipalcových kolech, která vpředu obouvají pneumatiky o rozměru 235/35 ZR20 a 275/30 ZR20 vzadu. Brzdy jsou keramické, kotouče u předních kol mají průměr 380 mm, u zadních 356 mm.

Koncept Volkswagen GTI Roadster.



O pohon se stará dvěma turbodmychadly dopovaný šestiválec o objemu 3,0 litru, který produkuje výkon 503 koní a točivý moment až 560 N.m. Ve spojení s pohonem všech kol a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG trvá akcelerace z klidu na 100 km/h jen 3,6 sekundy. Maximálka je 309 km/h.

Kromě fascinujícího GTI Roadster vystavuje VW také GTI Wolfsburg Edition, kterou vytvořili učni čtyř technických oborů ze společností Volkswagen a Sitech. Měli za úkol podle vlastních představ nově interpretovat sériově vyráběný model Golf GTI Performance. Pod kapotou najdeme přeplňovaný dvoulitr s výkonem 380 koní.

Volkswagen Golf GTI Wolfsburg Edition.



Další zajímavou studií je Amarok Power, pickup přetvořený na jakousi pojízdnou diskotéku.

Koncept Volkswagen Amarok Power.



Kromě mnoha úprav je totiž hlavním lákadlem na korbě umístěná zvuková aparatura dánské společnosti Dynaudio o výkonu až 5000 wattů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů