Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Tristar je Transporter budoucnosti. Na palubě má i kávovar

Naše téma
Redakce | 23.09.2014
další 4 fotky
Studie Volkswagen Tristar. | foto: Volkswagen
Hannover/Praha /FOTOGALERIE/ - Doba, kdy pojem "užitkové auto" znamenal jen stroze a účelově vybavený stroj, jsou už pryč. Dnes si i do pracovně zaměřených vozů nacházejí cestu prvky výbavy, které najdeme jen v dražších osobních automobilech. A v budoucnu si řidič dodávky bude moci sám uvařit třeba espresso.
Naznačuje to alespoň nejnovější koncept Tristar od Volkswagenu, který podle výrobce představuje Transporter budoucnosti. 

Vozidlo s valníkovou nástavbou a prodlouženou kabinou, stylovým obloukem za kabinou a krátkým rozvorem disponuje trvalým pohonem všech kol s mechanickou uzávěrkou zadního diferenciálu a světlou výškou zvýšenou o 30 milimetrů.

Studie Volkswagen Tristar.



Z dodávky odvozený pick-up pohání dvoulitrový turbodiesel o výkonu 204 koní.

Monolitická přístrojová deska pak má svým tvarem připomínat legendární modely VW Bus, přezdívané "Bulli". Náklad lze rozdělit do dvou oddělených úrovní. Pod otevřenou ložnou plochou, na níž je umístěno náhradní kolo s terénní pneumatikou s hrubým vzorkem, se nachází prostorný výsuvný úložný prostor, který je chráněn proti pronikání vody i prachu.

Studie Volkswagen Tristar.



Pracovní charakter dopňuje komfortní výbava: v interiéru je kromě otočných a posuvných sedadel řidiče a spolujezdce stolek až pro dvacetipalcový tablet, moderní zvuková aparatura a systém pro pořádání videokonferencí. Tristar tak poslouží i jako místp pro porady. Dokonce bylo pamatováno i na už zmíněný stroj na espresso.

Studie Volkswagen Tristar.



Podle Volkswagenu by 4788 milimetrů dlouhý Tristar mohl sloužit pro přepravu osob a nákladu, mohl by být volbou pro pojízdnou servisní dílnu či kancelář nebo třeba jako surfařské vozidlo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů