Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Sport Coupé GTE najde trasu podle toho, jak se řidič cítí

Naše téma
Redakce | 04.03.2015
dalších 13 fotek
Volkswagen Sport Coupé Concept GTE. | foto: Volkswagen
Hlavním tahákem automobilky Volkswagen na ženevském autosalonu je studie Sport Coupé Concept GTE. Čtyřdveřové kupé ukazuje nový designérský styl značky. Současně může jít o předobraz příští generace modelu CC.
Koncept byl samozřejmě postaven na modulární platformě MQB, na délku měří 4870 milimetrů, široký je 1865 mm a vysoký jen 1407 mm. Rozvor náprav dosahuje 2841 milimetrů, díky čemuž vznikl interiér s délkou 1871 mm.

Podle výrobce vůz představuje alternativu ke klasickým sedanům střední a vyšší střední třídy, která nabídne dostatek prostoru pro čtyři cestující a díky velkému zadnímu výklopnému víku také slušnou dávku praktičnosti. Zavazadelník má objem 480 litrů.

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE.



Nejvýraznějším designovým prvkem studie je bezesporu výrazná maska chladiče, která zasahuje až do světlometů. Sport Coupé Concept GTE stojí na 21palcových kolech.

Stroze vypadající interiér nabízí přehledné ovládání a moderní technologie. Funkci panelu sdružených přístrojů plní nový digitální panel s prostorovou grafikou a úhlopříčku 12,3 palce.

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE.


V kabině však našly místo ještě další čtyři obrazovky. Dotykový displej centrálního informačního a zábavního systému má úhlopříčku 10,1 palce. Další dotykový panel (úhlopříčka 12,3") byl integrován mezi samostatná sedadla vzadu a funguje jako modul pro ovládání multimediálního systému, který zahrnuje například funkce přehrávání multimediálních souborů, telefonování nebo navigaci. Cestující na sedadlech vzadu mohou kromě toho prostřednictvím této jednotky ovládat dva 10,1" displeje připevněné k opěradlům předních sedadel.

Zajímavostí je technologie monitorující biometrická data. Sport Coupé Concept GTE sleduje biometrická data řidiče prostřednictvím chytrých hodinek nebo náramku k měření životních funkcí a na základě těchto dat zvažuje, zda by měla trasa do cíle vést spíš po náročné silnici plné zatáček nebo raději po klidné cestě.

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE.



Jak napovídá označení GTE, studii pohání hybridní pohonné ústrojí s možností externího nabíjení. Volkswagen použil jako spalovací motor přeplňovaný šestiválec TSI o objemu 3,0 litru vyladěný na nejvyšší výkon 299 koní (220 kW) a maximální točivý moment 500 N.m.

Elektrickou část hybridního pohonu tvoří lithium-iontový akumulátor (umístěný ve středovém tunelu) a dva elektromotory. Přední elektromotor je integrován do skříně dvouspojkové šestistupňové převodovky DSG a poskytuje nejvyšší výkon 40 kW, zatímco zadní elektromotor nabízí 85 kW.

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE.



Nejvyšší výkon celého systému je 380 k (279 kW). Hnací síla ústrojí pak může být přenášena v případě potřeby na všechna čtyři kola. Vůz umí jet i čistě na elektřinu, zvládne prý 50 kilometrů.

Čtyřdveřové kupé s nejvyšší rychlostí 250 km/h zrychlí ve sportovním režimu "GTE-Mode" z klidu na 100 km/h za 5 sekund.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů