Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen prý testuje Polo R, čtyřkolku s výkonem okolo 300 koní

Naše téma
Daniel Fuglevič | 06.11.2017
další 3 fotky
Neoficiální ilustrace Volkswagenu Polo R. | foto: X-Tomi Design
Německá značka si hraje s nápadem na pořádně rychlou verzi nového Pola. Nad současné GTI by se tak po vzoru Golfu zařadila verze R, kterou podle všeho automobilka již testuje. Produkce však ještě není potvrzena.
Vrcholnou verzí malého hatchbacku Polo je ostrá verze GTI s přeplňovaným dvoulitrem, výkonem 200 koní (147 kW) a pohonem předních kol. Podle nedávných informací z automobilky by však trhu neuškodila ještě výkonnější verze, která by se inspirovala větším Golfem R.

Nové Polo R by dostalo rovněž pohon všech kol a vyšší výkon až kolem 300 koní (220 kW). Splnění této představy by mohlo pomoci také sesterské Audi, které na sdílené platformě chystá nástupce malé čtyřkolky S1. Polo R by tak mohlo částečně využít jeho techniku, přesněji třeba zadní nápravu.

Vedoucí řady malých vozů Volkswagen Ralf Kölling přitom naplno zmínil, že takovou novinku značka už testuje ve stádiu prototypu. Přímo také potvrdil využití pohonu všech kol z Golfu R. Jak by novinka mohla vypadat, znázorňuje neoficiální ilustrace od známého grafika X-Tomi.

Motorově by se pak Polo R rovněž nemuselo razantně lišit od Golfu R, neboť již slabší Polo GTI používá stejný dvoulitrový motor, pouze naladěný na nižší výkon. V rámci hierarchie značky bychom ale očekávali o chlup menší hodnoty výkonu, než plných 310 koní (228 kW) jako má vrcholný Golf R.

Možná právě vzájemná konkurence obou „erkových“ modelů však zatím drží Volkswagen v nerozhodnosti. I s menším výkonem by totiž lehčí Polo R mohlo většímu Golfu R řádně zatopit. Nyní tak můžeme maximálně doufat, že dá Volkswagen projektu zelenou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů