Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen představil Tiguan Allspace. Má tři řady sedadel a větší kufr

Naše téma
Daniel Fuglevič | 09.01.2017
další 3 fotky
Volkswagen Tiguan Allspace. | foto: Volkswagen
Volkswagen představil na autosalonu v americkém Detroitu větší verzi modelu Tiguan. Verze Allspace přináší hlavně třetí řadu sedadel nebo větší zavazadlový prostor.
Tiguan Allspace je samozřejmě stejně jako klasický model postaven na koncernové platformě MQB. Oproti menšímu sourozenci však narostl do délky o 215 milimetrů, na délku tedy měří celkově 4706 mm. Je tak ještě o chlup větší než příbuzná Škoda Kodiaq.

Změnil se pochopitelně i rozvor, přesněji o 110 mm. S hodnotou 2791 mm se teď vyrovnává zmíněnému Kodiaqu. Díky delší karoserii se zvětšil prostor pro posádku, Volkswagen tvrdí, že cestující na zadních sedadlech mají o 60 mm více místa pro nohy.

Čtěte také: Škoda v roce 2017: Dorazí nový Yeti a omlazené modely Rapid a Citigo

Objemu kufru pak narostl o znatelných 115 litrů na 730 litrů - v případě sklopení sedaček ve druhé řadě přepravní kapacita vzroste na 1770 litrů.

A když už jsme u sedadel, Tiguan Allspace ma standardně dvě řady, za příplatek ale bude k dispozici i třetí s místy pro šestého a sedmého pasažéra.

Čtěte také: Bentley Continental GT Supersports je nejrychlejší čtyřmístné auto světa

Nabídku motorizací pravděpodobně nečekají žádné změny, očekávejme podobný výběr jako doposud. Stejně tak bude Tiguan Allspace nabízen s pohonem předních nebo všech čtyř kol.

Větší Tiguan se samozřejmě bude prodávat i v Evropě. Premiéra na starém kontinentu proběhne oficiálně letos v březnu na ženevském autosalonu, v prodeji by se novinka mohla objevit v květnu. Ceny zatím výrobce neprozradil, ale nárůst ceny proti klasickému Tiguanu by mohl představovat zhruba 30 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů