Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen představil omlazený Golf R. Má už 310 koní

Naše téma
Jan Zajíc | 23.12.2016
Volkswagen
Omlazený Volkswagen Golf jsme si poprvé mohli prohlédnout už v listopadu, automobilka jej dokonce ukázala v několika verzích. Na nejrychlejší provedení s přídomkem R ale přichází řada až nyní.
Změny designu odpovídají ostatním Golfům, auto má tedy zejména nové světlomety. To nejdůležitější se však událo pod kapotou.

Přeplňovaný dvoulitr byl totiž upraven, takže nově nabízí výkon 310 koní (228 kW) - o 10 více než dosud. Narostlo také maximum točivého momentu, konkrétně o 20 newtonmetrů na 400 Nm.

Motor zůstává i nadále standardně kombinován s pohonem všech kol. Potěšující je, že Volkswagen kromě dvouspojkového automatu nabídne také manuální převodovku.

ČTĚTE TAKÉ: Volkswagen představil modernizovaný Golf. Nabídne nový motor a ovládání gesty

Golf R bude k dispozici ve třech karosářských verzích: jako třídveřový či pětidveřový hatchback a jako kombík. Kratší varianta podle výrobce akceleruje z klidu na stovku za 4,6 sekundy, což ve srovnání s aktuálním provedením představuje zlepšení o tři desetiny.

V Německu už Volkswagen na nový Golf R přijímá objednávky, takže se dá očekávat, že první vozy k zákazníkům dorazí i u nás v první polovině příštího roku. U našich západních sousedů ceny startují na 40 675 eur, což je v přepočtu asi 1,1 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů