Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen představil Arteon, svou novou vlajkovou loď

Naše téma
Jan Zajíc | 07.03.2017
dalších 24 fotek
Volkswagen Arteon. | foto: Volkswagen
Volkswagen ještě před oficiálním zahájením ženevského autosalonu představil významnou novinku. Jde o model Arteon, který se stane vlajkovou lodí značky.
Arteon vlastně v nabídce Volkswagenu nahradí dvě auta. Prvním je luxusní sedan Phaeton, druhým pak model CC, což je v podstatě sportovněji a elegantněji vyhlížející verze Passatu.

Automix.cz


Nepřehlédněte:Všechny důležité novinky a zajímavosti z Ženevského autosalonu najdete na našem motoristickém webu Automix.cz

Nový Arteon jde ale dál. S délkou 4862 milimetrů je totiž o šest centimetrů delší než CC a svého předchůdce přerůstá i rozvorem - mezi nápravami bychom totiž naměřili 2841 mm, tedy o znatelných 13 centimetrů víc. Široký pak je 1871 mm a vysoký 1427 mm.

Design zřetelně navazuje na dva roky starý koncept Sport Coupe Concept GTE. Hlavním poznávacím znamením tak je zamračená příď s bohatě žebrovanou velkou maskou chladiče, nechybí ani elegantní silueta připomínající kupé. Samotný Volkswagen vůz označuje jako fastback, jde tedy o pětidveřové auto s velkou zadní výklopnou stěnou.

Čtěte také: Budoucnost podle VW: Sedric je autonomní vozítko s vlastní zahrádkou

Mimochodem, zavazadlový prostor má základní objem 563 litrů, po sklopení zadních opěradel přepravní kapacita vzroste na 1557 litrů. Interiér je pětimístný a výrobce tvrdí, že vzadu najdou cestující 1016 mm prostoru pro nohy.

Vrchol má 280 koní
Pojetí kabiny odpovídá stylu Volkswagenu, zajímavým prvkem je výdech ventilace táhnoucí se přes celou palubní desku. Na seznamu možné výbavy pochopitelně nechybí řada moderních prvků, například digitální přístrojový štít, infotainment s displeji s úhlopříčkami od 6,5 do 9,2 palců, ovládání gesty či různé asistenční systémy - včetně inteligentního adaptivního tempomatu s funkcemi semiautonomního řízení.

Přečtěte si: Honda odhalila rychlý Civic Type R. Vypadá ostře a má 320 koní

V době uvedení na trh bude k dispozici šest motorizací. Benzinový základ představuje přeplňovaná patnáctistovka o výkonu 150 koní (110 kW), tu pak následují dvě varianty dvoulitru 2.0 TSI. Slabší dává 190 koní (140 kW), silnější dokonce 280 koňských sil (206 kW). Výkonnější verze je standardně spojena s pohonem všech kol.

Naftu spalují tři varianty dvoulitrového turbodieselu. Nejslabší má 150 koní (110 kW), prostřední 190 koní (140 kW) a dvakrát přeplňovaný pak 240 koní (176 kW). Nejsilnější provedení je opět standardně vybavena pohonem všech kol, u 190koňového nafťáku je za příplatek.

Později by měl nabídku doplnit také hybrid.

Nový Volkswagen Arteon se začne prodávat už v létě.

Nepřehlédněte: Nové Volvo XC60 bylo odhaleno ještě před premiérou. Podívejte se
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů