Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen představí studii nového elektromobilu. Má být revoluční jako brouk

Naše téma
Redakce | 17.09.2016
Volkswagen na autosalonu v Paříži představí koncept nového elektromobilu. | foto: Volkswagen
Automobilka Volkswagen na autosalonu v Paříži představí koncept elektromobilu, který prý předznamená příjezd podobného produkčního vozu. Německý výrobce přitom slibuje, že auto bude podobně revoluční jako legendární brouk.
Z nové studie si zatím můžeme prohlédnout jen vybrané detaily, které Volkswagen odhalil na prvních zveřejněných fotografiích. Zajímavě vypadají především světlomety, zvláštností je také například absence pro automobilku klasické masky chladiče s žebrováním.

Novinka bude stát na platformě MEB, která byla vyvinuta speciálně pro vozy s elektrickým pohonem.

Baterie tedy budou uloženy v podlaze, což Volkswagenu na jednu stranu umožní použít akumulátor s velkou kapacitou, na druhou pak vyhrát si s vnitřním prostorem. Výrobce ostatně slibuje, že koncept velikosti Golfu nabídne kabinu prostornější, než je ve větším Passatu.

Volkswagen na autosalonu v Paříži představí koncept nového elektromobilu.


Kapacitu baterií zatím neznáme, při plném nabití by však měly nabídnout dojezd okolo 400 kilometrů. Lithium-iontové akumulátory přitom prý lze při použití rychlonabíječky dobít už za 15 minut.

Zajímavostí pak je individuální profil VW ID - zjednodušeně řečeno jde o funkci, jež uloží vaše veškerá nastavení (sedadla, volant, klimatizaci a podobně) například do klíče, který po přenesení do jiného vozu právě vaše oblíbené nastavení aktivuje.

Podle Volkswagenu je koncept opravdu předobrazem produkčního kompaktního crossoveru, který by se měl začít prodávat za tři roky. Po něm pak dorazí také elektrické MPV a luxusní sedan.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů