Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen oživí svou skleněnou továrnu v Drážďanech. Bude tam vyrábět ID 3

Naše téma
Jan Markovič | 19.11.2019
dalších 13 fotek
Skleněná továrna v Drážďanech bude znovu vyrábět auta. | foto: Volkswagen
První elektromobil vyjede z továrny na podzim roku 2020. Možná se objeví i další modely.
Pamatujete si ještě na skleněnou továrnu Volkswagenu uprostřed Drážďan? Německá automobilka ji původně postavila kvůli výrobě svého luxusního sedanu Phaeton, který skončil po první generaci v roce 2016. O vůz nebyl dostatečný zájem a firma na něm prodělávala.

Poté to vypadalo se zaměstnanci skleněné továrny špatně. Místo, které se chlubilo dovozem dílů pomocí nákladních tramvají, tichým provozem a transparentností, která ho spojovala s okolním městským prostředním, se muselo přeorientovat. Volkswagen do něj přemístil výrobu elektromobilu e-Golf. Továrna se také stala kulturním centrem, kde se pořádaly výstavy nebo koncerty.

Teď přišla německá automobilka s rozhodnutím, že se bude v Drážďanech vyrábět elektromobil Volkswagen ID 3. Auto, které už zhruba dva měsíce vyjíždí z fabriky ve Zwickau, se v saské metropoli začne vyrábět zhruba za rok. To udělalo radost místním odborářům, protože pracovníci továrny se nemusí bát o práci.

„Nejistota, kterou jsme měli po ukončení výroby Phaetonu je pryč. To, že jsme zde dočasně vyráběli elektrický model e-Golf znamená, že jsme velmi dobře připraveni na produkci dalších elektromobilů, které budou patřit do rodiny ID,“ řekl šéf odborů Volkswagenu Jens Rothe.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů