Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen omladil stylový Beetle. Na techniku se ale nesahalo

Naše téma
Redakce | 30.05.2016
dalších 8 fotek
Volkswagen Beetle. | foto: Volkswagen
Volkswagen omladil svůj stylový model Beetle. Pro "brouka" je to možná poslední modernizace, hovoří se totiž o tom, že druhá novodobá generace kvůli nepříliš velkému množství zákazníků nedostane nástupce.
Největší změnou v oblasti designu jsou nové přední nárazníky, u verze R-Line navíc doplněné o chladící otvor pod kapotou. Nové jsou i zadní světlomety s LED diodami.

Zájemci dále budou moci vybírat z rozšířené nabídky kol - přibyly například nové sedmnáctky i osmnáctky - a širší palety laků. Nově lze zvolit světlou stříbrnou metalízu nebo zelený metalický lak, který má připomínat odstín skleněných lahví.

Volkswagen Beetle.


Nové barvy (čalounění a dekorů) se objevují také v interiéru, změnou jsou i ukazatele na vrchní části palubní desky pro sportovně laděnou výbavu R-Line. Toto řešení už dříve nabídl ostrý Beetle GSR. Jinak omlazení zahrnuje záležitosti jako lepší materiály, upravenou grafiku budíků, jasnější podsvícení či vylepšení multimediálního systému.

Nemění se ale nabídka motorů, která čítá pět variant. K dispozici jsou tedy tři benzinové motory: 1.2 TSI (77 kW/105 k), 1.4 TSI (110 kW/150 k) a 2.0 TSI (162 kW/220 k). Naftu spalují dvě verze dvoulitru se 110 (81 kW) a 150 koňskými silami (110 kW).

Zmínit pak lze speciální provedení jménem Denim v modré metalíze, s modrou plátěnou střechou u kabrioletu, koly s chromovaným límcem a modrými sedadly. Tato verze má připomenout originálního "džínového brouka" poprvé uvedeného v roce 1973.

Volkswagen Beetle.


Současná generace modelu Beetle nepatří zrovna mezi bestsellery. V loňském roce Volkswagen v Evropě prodal zhruba 25 tisíc a ve Spojených státech amerických 23 tisíc brouků, což nejsou závratná čísla. 

Volkswagen je navíc, jak známo, v nezáviděníhodné situaci, kdy kvůli emisnímu skandálu musí pečlivě zvažovat každý krok, který by mohl ovlivnit hospodaření koncernu. A samozřejmě musí šetřit. V takové chvíli není překvapivé, že VW údajně nejenže zvažuje ukončení výroby současného brouka už v roce 2018, ale především prý nechystá ani jeho nástupce.

Místo toho se v blízké budoucnosti pravděpodobně začne více soustředit na typy aut, které mají potenciál vydělat mu více peněz. Německá automobilka se tak zaměří především na oblíbené crossovery a SUV.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů