Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen odtajnil "velkou" Californii. Má velkou koupelnu

Naše téma
Radek Pecák | 08.08.2018
dalších 7 fotek
Volkswagen Grand California-titul | foto: Volkswagen
Výstavní premiéra novinky divize Volkswagen užitkové vozy se odehraje v Düsseldorfu 24. srpna
Osvědčený dvoulitrový turbodiesel s výkonem 177 koní bude pohánět největší Californii v historii značky Volkswagen. Automobilka ještě před oficiální premiérou, kteríá se odehraje od 24. srpna na výstavišti v Düsseldorfu během zdejšího Caravan Salonu, zveřejnila sadu fotografií, a některé údaje o tomto automobilu.

Sériový automobil se nakonec příliš neliší od původního konceptu California XXL. Název se však mění na Volkswagen Grand California. Obytný vůz je postaven na podvozku Volkswagen Crafter se středním rozvorem, ale má zvýšenou střechu.  Díky tomu se budou moci i vzrostlí jedinci pohybovat v interiéru se vzpřímenou hlavou.

Vzadu je umístěna manželská postel, je však možno na její místo instalovat palandy. V prostoru nad předními sedačkami je další lůžko vhodné především pro dětské pasažéry. Tvůrci vozu jsou zejména hrdi na velké rozměry koupelny, což bývá tradičně slabá stránka obytných automobilů. Tato má půdorys 840x840 milimetrů.

Kromě toho je samozřejmě součástí výbavy kuchyňská linka s dvouvařičem a dřezem, otočné sedačky a velký jídelní stůl. Za příplatek budou k mání například solární panely, nosiče jízdních kol, satelitní anténa a další prvky.

Cenu zatím Volkswagen neuvedl. Do prodeje se má auto dostat během příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů