Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen nabízí další šrotovné. I těm, kteří si koupí škodovku

Naše téma
Radek Pecák | 19.10.2018
Logo VW | foto: Volkswagen
Německá automobilka se rozhodla nabídnout těm, kteří se zbaví svých vozů plnících emisní normu Euro 1-4, příspěvek na koupi nového vozu.
Částku v rozmezí 1500 až 10 000 eur (v přepočtu 39 až 259 tisíc korun) sleví nyní dealeři značek Volkswagen, Seat, Audi a Škoda těm zákazníkům, kteří se rozhodnou zbavit se svého starého dieselového vozu vyrobeného v souladu s emisními normami Euro 1-4 a koupí si u nich nový automobil.

Značka tak reaguje na sílící úsilí měst na území Německa, které chtějí zakázat vjíždět na svá území automobilům vypouštějícím příliš velké množství škodlivých emisí.

Zmíněná dotace navíc nemusí být konečná. Vlastníci aut ze 14 německých měst se zvláště znečištěným ovzduším obdrží ještě další prémii.

Šrotovné nabízel Volkswagen již dříve. Například od loňského srpna do letošního června. Díky tomu, podle serveru České noviny, zmizelo z německých silnici 210 000 starých aut.

Přestože se krok Volkswagenu může jevit jako pozitivní, již se našli kritici. Například šéfka strany Levice Katja Kippingová uvedla:  "Jedná se o další pokus autokoncernů vytřískat ze svého milionového dieselového podvodu ze zákazníků další kapitál," řekla listu Neue Osnabrücker Zeitung. "Kdo si nové auto dovolit nemůže, má tak či tak smůlu," dodala předsedkyně strany.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů