Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen láká na T-Cross zbraní Škody: Ukazuje, jak má velký kufr

Naše téma
Radek Pecák | 11.08.2018
Zavazadlový prostor Volkswagen T-Cross | foto: Volkswagen
Několik týdnů před oficiální premiérou nového crossoveru T-Cross hodlá Volkswagen přitáhnout pozornost k tomuto novému modelu ukázkami prostornosti jeho zavazadlového prostoru. Třeba i pomocí videa s hokejisty.
Profesionální hokejisté týmu Grizzlys Wolsburg jsou aktéry klipu, v němž ukazují, že jedna z letošních hlavních novinek značky - model T-Cross - je praktický a prostorný.

Faktem je, že objem zavazadlového prostoru bude činit v závislosti na poloze posouvatelných zadních sedaček 385 - 455 litrů. Pokud se zadní opěradla rozdělená v poměru 60:40 sklopí (lze to do roviny), je za předními sedačkami k dispozici objem 1281 litrů pro zavazadla. Kdo potřebuje převážet dlouhé předměty, ten jistě ocení možnost překlopit dopředu opěradlo sedačky předního spolujezdce.

Dalším údajem, kterým chce největší evropská automobilka již nyní přitáhnout pozornost potenciálních zákazníků k tomuto vozu, je výška umístění sedaček nad vozovkou. Vpředu se jedná o 597 milimetrů, vzadu dokonce o 652 milimetrů. Právě to, že se v nich sedí výše, lépe se do nich nastupuje, a je z nich lepší výhled, je pro řadu lidí tím hlavním faktorem při rozhodování, zda si koupit SUV nebo auto s klasickým typem karosérie.

Vnitřní prostornost podle Volkswagenu zajišťuje použití platformy MQB pro vozy poháněné motory uložené vpředu napříč. Světová premiéra modelu T-Cross se uskuteční na podzim na speciální akci (Volkswagen se letos neúčastní autosalonu v Paříži), prodej bude zahájen příští rok na jaře.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů