Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Golf R Performance: Ostřejší verze pojede až 267 km/h

Naše téma
Dominik Valášek | 15.03.2017
Volkswagen Golf R Performance. | foto: Volkswagen
Poměrně v tichosti uvedl Volkswagen novou verzi svého nejsilnějšího Golfu R. Paket Performance dělá Golf lepším téměř po všech stránkách, neboť přináší účinnější aerodynamiku i lepší jízdní vlastnosti.
Výkon přeplňovaného dvoulitru sice zůstal na 310 koních (231 kW), kterými se Golf R po faceliftu honosí, ale zmizel omezovač rychlosti, který utnul akceleraci při obligátních 250 km/h.

S Golfem R Performance proto budete moci létat až 267 km/h. Z nuly na sto se „supergolf" dostane za 4,6 sekundy.

Čtěte také: VIDEO: Mladík dostal k narozeninám rychlý Mercedes, druhý den ho hloupě zničil

Přibyl také pozměněný přední nárazník s jinými přístupy vzduchu, zadní spojler a nový difuzor, to vše ve jménu vylepšených aerodynamických vlastností.

Kola sériově obouvají pneumatiky Pirelli Trofeo R a o zastavení se starají výkonnější brzdy s průměrem předních kotoučů 432 mm.

Přenastaveno je adaptivní odpružení, které nyní disponuje ostrým módem Race a podle videa i nastavením světlé výšky. Motor odfukuje skrze nový výfukový systém z titanu. Ten je o 7 kilogramů lehčí než běžný výfuk z oceli.

Nepřehlédněte: Osmiválec z Jaguaru jen jako palivová pumpa? V tomto stroji tak funguje

Různé prvky z paketu budou pravděpodobně k mání i samostatně jako originální doplňky na standardní Golf R. Zatím bohužel neznáme ani začátek prodeje, ani cenu, za kterou přijde paket Performance na evropský trh.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů