Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Golf R je venku. Na stovku zrychlí za 5 sekund

Naše téma
Redakce | 21.08.2013
Volkswagen Golf R. | foto: Volkswagen
Wolfsburg - Volkswagen pustil na internet první fotografie nejrychlejšího Golfu všech dob. Třísetkoňové "Erko" dostane techniku ze sesterského Audi S3.
Zatímco jste si včera mohli přečíst o postupném odhalování nového Golfu R, Volkswagen už překvapivě rychle pracoval na zveřejnění dalších podrobností a především nových fotek. Nyní si tak novinku můžeme prohlédnout v celé své kráse.

Volkswagen Golf R.


Současně se potvrdily informace o použité technice. Pod kapotou najdeme přeplňovaný dvoulitr o výkonu 300 koní (221 kW), točivý moment vrcholí hodnotou 380 N.m. Zrychlení z klidu na stovku je pak u vozu s dvouspojkovým automatem DSG otázkou pouhých 4,9 sekundy, s manuální převodovkou je "Erko" o čtyři desetiny pomalejší. 

Volkswagen Golf R.


Volkswagen se zaměřil také na snížení hmotnosti a nastavení podvozku. Novinka bude o 20 mm nižší než standardní Golf a o 5 mm nižší než GTI. Na silnice vyrazí na osmnáctipalcových kolech se speciálním designem. 

Oficiální premiéra je naplánována na autosalon ve Frankfurtu. Podle některých nepotvrzených informací by současná generace Golfu R mohla být levnější než předchůdce, jehož základní cena činila 960 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů