Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Golf má po modernizaci. Nabídne nový motor a ovládání gesty

Naše téma
Redakce | 10.11.2016
dalších 30 fotek
Volkswagen Golf. | foto: Volkswagen
Volkswagen představil modernizovanou podobu svého nejprodávanějšího auta, modelu Golf. Novinek nabídne poměrně dost, především v oblastech techniky a konektivity. K prodejcům vůz zamíří na jaře roku 2017.
Na první pohled není facelift příliš nápadný, design auta se totiž změnil jen decentně. Provedené úpravy - například nový nárazník a jiné světlomety - mají Golf opticky rozšířit a dodat mu dravější a ostřejší vzhled.

Spíše evoluční změny se udály také v interiéru. Palubní deska si ponechala stejné uspořádání (proti němuž nelze nic namítat), Volkswagen však Golf vybavil většími displeji infotainmentu a dotykovými ploškami místo fyzických tlačítek. Základem bude 6,5palcový displej, vrcholem pak 9,2palcová obrazovka. Ta je zajímavá také tím, že ji lze ovládat gesty - jinými slovy není potřeba sahat přímo na displej, postačí specifický pohyb rukou před ním.

Výbavu pak může rozšířit také například příplatkový digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 12,3", asistent usnadňující manévrování s přívěsem, modernizovaný parkovací asistent, který umí na místo zajet i popředu, nebo technologie pro semiautonomní řízení při rychlostech do 60 km/h. V kolonách tak Golf zvládne sám brzdit, zrychlovat, umí úplně zastavit a do velké míry i sám řídit. 

Volkswagen Golf.


Další novinkou je služba Car-Net, díky níž je auto neustále připojeno k internetu, což se hodí například ve spojení s navigací. Řidič díky tomu může snadno najít nejlevnější čerpací stanice v okolí.

Nabídku motorů obohatí podle očekávání nová přeplňovaná zážehová patnáctistovka (1.5 TSI), která nabízí výkon 150 koní (110 kW) a normovanou spotřebu v kombinovaném cyklu 4,9 l/100 km. Agregát je zajímavý také schopností vypínání poloviny válců při nízkém zatížení.

Stejný motor se objeví i v úsporném provedení BlueMotion, v něm ale výkon činí jen 130 koní (96 kW) a spotřeba má klesnout na 4,6 l/100 km. Je to i díky funkci "plachtění", kdy se motor prostě vypne, jakmile řidič sundá nohu z plynového pedálu. Akumulátor se přitom postará o dostatečný přísun energie pro posilovače řízení a brzd.

Volkswagen Golf Variant.


Volkswagen se také pochlubil zvýšením výkonu u sportovních provedení GTI. Základní nabídne 230 koní (169 kW; dosud 162 kW/220 k), verze Performance pak 245 koní (180 kW).

Další novinkou je nahrazení současné šestistupňové dvouspojkové převodovky DSG novou sedmistupňovou variantou. I po faceliftu Volkswagen počítá s hybridním Golfem GTE a elektrickým e-Golfem, u něhož má dojít k navýšení dojezdu na jedno nabití až na 300 kilometrů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů