Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen chystá výrazné snižování nákladů, změny plánuje i Škoda

Naše téma
ČTK | 16.07.2014
Výroba tříválcového motoru 1,2 HTP v hlavním závodě Škoda Auto v Mladé Boleslavi. | foto: Škoda Auto
Hamburk/Mladá Boleslav - Německý automobilový koncern Volkswagen má v úmyslu snížit náklady divize vyrábějící auta s vlajkovou značkou VW o zhruba pět miliard eur (téměř 140 miliard Kč) ročně. Změny plánuje i mladoboleslavská Škoda.
Generální ředitel automobilky Volkswagen Martin Winterkorn podle listu Braunschweiger Zeitung uvedl, že Volkswagen musí přezkoumat náklady na všech úrovních, aby zajistil udržení ziskovosti při výrobě osobních aut.

Koncern Volkswagen v současnosti zaměstnává téměř 575 000 lidí, což je víc, než jakákoliv jiná automobilka. "Z hlediska produktivity máme ve srovnání s hlavními konkurenty hodně co dohánět," uvedl podle agentury Bloomberg Winterkorn v interní zprávě pro manažery podniku. "Musíme teď udělat jasné, efektivní a někdy i obtížné kroky," dodal.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Koncernu patří také značky Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini či Seat.

Součástí Volkswagenu je i mladoboleslavská Škoda Auto. Ta podle mluvčího Tomáše Kubíka nyní vyhodnocuje procesy a strukturu ve firmě a snaží se nastavit efektivnější provoz.

"Chceme vyhodnotit aktuální procesy, jak to ve firmě funguje a nastavit to tak, abychom byli ještě silnější, modernější a efektivnější a mohli výrazněji růst i na mezinárodních trzích," řekl ČTK. Dodal, že Škodě nejde o snižování nákladů, ale o přípravu na posílení firmy.

Také týdeník odborů automobilky Škodovácký odborář nedávno uvedl, že firma chystá strategii restrukturalizace a modernizace, která by měla vést k zefektivnění činnosti. Mimo jiné má zjednodušit řídící strukturu managementu a odbourat zbytečnou byrokracii. Strategický dokument mají odbory projednat s vedením firmy přibližně do půl roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů