Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen brzy skočí s Arteonem. Vystřídá ho elektromobil s podobnými tvary

Naše téma
Radek Pecák | 20.09.2022
další 4 fotky
Arteon bude žít zřejmě už jen jeden rok | foto: Volkswagen
Jedním z prvních modelů Volkswagenu s konvenčním pohonem, který bude muset uvolnit místo podobnému vozu poháněnému čistě elektřinou, se stane vlajková loď Arteon.
Již v roce 2024 si zákazníci Volkswagenu, kteří zatouží po vlajkové lodi Volkswagenu, nebudou moci koupit v současnosti nabízený Arteon. Do nabídky naopak přibude elektromobil vzniklý z koncepčního vozu ID.Aero.

Na něj i na stávající Arteon se můžete podívat do naší fotogalerie.

Vyplývá to z informací odborného média Automotive News.

Arteon se tak vlastně dožije pouze jedné jediné generace. V roce 2017 totiž tento model v nabídce největší evropské automobilky vystřídal vůz podobného ražení - Passat CC.

Německá značka se v roce 2020 rozhodla rozšířit nabídku karosérií. Ke čtyřdveřovému kupé tak přibyl sportovní kombík (shooting brake). Ani to však nějaké ohromující počty zákazníků nepřilákalo.

Nový elektromobil využije architektury platformy MEB, na které již vyjížději třeba Volkswageny ID.3 a 4, Škoda Enyaq, Audi Q4 e-tron nebo Cupra Born.

Dojezd by mě být mezi 500 - 600 kilometry. Automobil se bude nabízet na všech vvýznamých světových trzích. K odhalení finální verze by mělo dojít v průběhu příštího roku, začátek prodejů se plánuje na rok 2024. Vstupní cena bude nepochybně nad hranicí jednoho milionu českých korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů