Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Rusku sní o návratu Volhy. Takhle si představují její novou limuzínu

Naše téma
Daniel Fuglevič | 10.07.2017
Neoficiální ilustrace nové limuzíny značky Volha. | foto: Alexander Shtorm
Slavná ruská značka patřící automobilce GAZ prý plánuje návrat. Sice už víme, že oproti minulosti by se měla vydat poněkud jiným směrem, někteří nadšenci však stále sní o pořádné limuzíně.
Tímto směrem se vydal i ruský designér Alexander Štorm, který svou ilustrací konceptu Volha 2020 představujte znovuzrození starého kouzla ruské automobilky.

Na široké a vzadu splývající karoserii modelu si zřejmě nejvíc všimnete přehršle chromových prvků, na něž asi tamní oligarchové stále nedají dopustit. Další zajímavostí pak je určitě čelní okno pokračující dále jako panoramatická střecha.

Bližší pohled na ilustraci prozradí, že se jedná o práci nadšence a ne profesionála. Stoprocentně lze tedy očekávat, že koncept 2020 nemá v žádném případě šanci na výrobu.

Siegfried Wolf, předseda ruské strojní korporace, která je mateřskou společností automobilky GAZ, navíc nedávno odhalil kompletně jinou myšlenku o budoucnosti značky.

V případě, že by se Volha nakonec opravdu vrátila, už by nevyráběla velké osobní vozy jako v minulosti, ale zaměřila by se na mnohem dostupnější sektor malých dodávek, například na vozidla o velikosti Volkswagenu Caddy.

Wolf ale nakonec přiznal, že konečné rozhodnutí o produkci ještě nebylo provedeno. Díky tomu také ještě není známo, jestli bude znovuzrozená Volha používat zcela novou techniku, nebo využije už existující platformu jiné automobilky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů