Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VLF Force 1 je převlečený Viper se silnějším motorem. Má 756 koní

Naše téma
Redakce | 13.01.2016
dalších 12 fotek
VLF Force 1. | foto: VLF Automotive
Malá a poměrně mladá americká automobilka VLF Automotive o sobě na detroitském autosalonu dala pořádně vědět. Představila totiž hned dva hotové vozy. Zajímavě vypadá především kupé Force 1.
VLF je společnost, za níž stojí například Bob Lutz, bývalý člen nejužšího vedení automobilek General Motors, Ford a Chrysler, či známý designer Henrik Fisker. Druhý jmenovaný na sebe upozornil mimo jiné vlastní značkou Fisker, pod níž vyráběl hybridní model Karma.

V roce 2013 však firma Fisker Automotive musela vyhlásit bakrot. Nyní se právě model Karma vrací, jen dostal jméno Destino, značku VLF a místo hybridního pohonu klasický spalovací motor.

VLF Destino.



Sportovně vyhlížející sedan nově uvádí do pohybu vidlicový osmiválec z dílen General Motors. Má objem 6,2 litru, přeplňování kompresorem a 646 koní (476 kW). Točivý moment pak vrcholí hodnotou 819 Nm.

Výrobce slibuje zrychlení z klidu na stovku za 4 sekundy a maximální rychlost 322 km/h.

Interiér pak nabídne luxusní atmosféru, kterou si zákazníci mohou doladit podle svého vkusu. Budou ale muset disponovat značným obnosem, VLF Destino se bude prodávat za 229 tisíc dolarů, tedy v přepočtu za nějakých 5,7 milionu korun.

Ještě zajímavěji než Destino ale vypadá kupé pojmenované Force 1. Nejprve je třeba upozornit, že nejde o zcela nové auto. Jako základ pro Force 1 totiž slouží aktuální generace Dodge Viper, u VLF jí však vyměnili karoserii a pohráli si také s technikou.

VLF Force 1.


Design zaujme řadou netradičních prvků, zvláštně vypadají například přední světlomety. Samotná karoserie je vyrobena z plastu vyztuženého uhlíkovými vlákny.

Srdcem vozu je 8,4litrový desetiválec, který byl ale výrazně posílen. Ve Force 1 poskytuje výkon 756 koní (556 kW) a točivý moment až 865 Nm - má jít dokonce o nejsilnější atmosféricky plněný motor v produkčním osobním autě.

I proto nepřekvapí ohromující dynamika. Stokilometrovou rychlost například tento stroj pokoří za pouhé tři vteřiny. Nejvyšší rychlost činí 350 km/h.

VLF Force 1.



Agregát může být spojen buď s šestistupňovou manuální převodovkou, nebo s šestistupňovým automatem.

V kabině pak výrobce přidal na luxusu, kromě obligátní kůže si můžeme všimnout třeba netradičních držáků na šampaňské mezi sedadly. Pro VLF Force 1 je zatím naplánována produkční série pouhých padesáti kusů, cena je pochopitelně ještě vyšší než u modelu Destino. VLF si za vůz žádá 268 500 dolarů, tedy asi 6,7 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů