Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vlajková loď s výbavou do terénu: Škoda představila Superb Scout

Naše téma
Radek Pecák | 23.05.2019
Má také zvýšenou světlou výšku | foto: Škoda-Auto
V bezprostřední blízkosti ledové plochy, na které se odehrávají zápasy světového šampionátu v hokeji, odtajnila mladoboleslavská automobilka podobu a technické parametry nové verze modelu Superb
Až na čtvrteční večer si nechala Škoda v Bratislavě premiéru další své novinky. Po odpoledním představení podoby modernizovaného vozu Superb a plně elektrického Citiga, ukázala mezi dvěma bratislavskými čtvrtfinálovými zápasy hokejového mistrovství světa ještě "offroadovou" verzi své vlajkovou lodi.

Superb Scout zatím během produkce tří generací tohoto vozu v nabídce nebyl. Od ostatních provedení tohoto vozu půjde rozeznat snadno díky důkladným plastovým krytům na spodní části karosérie a lemům výřezů pro kola v blatnících.

I když cena je zatím také utajována (dozvíme se ji zřejmě v září během autosalonu v německém Frankfurtu), příliš nízká nepochybně nebude. Pod kapotu vyráběných Superbů Scout se totiž bude usazovat buď nejsilnější nabízený zážehový motor, což je 2,0 TSI s výkonem 272 koňských sil), nebo opět nejvýkonnější vznětový přeplňovaný "dvoulitr" poskytující až 190 koní.

Tyto pohonné jednotky se pak vždy budou pojit se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG, která točivý moment posílá na všechna čtyři kola vozu.

Lepší schopnosti projet po nezpevněném povrchu má pomoci zajistit také o patnáct milimetrů zvýšený podvozek a sada elektronických asistenčních systémů, která se aktivuje po zapnutí režimu Off-road na voliči jízdních režimů.

V interiéru pak lze nalézt specifický dřevěný dekor na různých částech palubní desky a obložení dveří, potahy sedaček mají specifický vzor s kontrastním prošíváním.

Standardní výbava vozu zahrne například vyhřívané přední sedačky, elektricky ovládané páté dveře, a také virtuální pedál, díky němuž lze přístup do zavazadlového prostoru zajistit pouhým pohybem nohy pod zadním nárazníkem.

Na přání pak lze nechat zabudovat například sklopné tažné zařízení (lze táhnout brzděný přívěs s hmotností až 2200 kilogramů), vyhřívání také zadních sedaček nebo adaptivní tlumiče.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů