Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Krása, nebo nevkus? Fuchsiový Rolls-Royce i McLaren patří jednomu majiteli

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.08.2017
dalších 21 fotek
McLaren 720S a Rolls-Royce Dawn v odstínech sběratele Michaela Fuxe. | foto: Automix
Že vám značky jako Rolls-Royce nebo McLaren splní jakákoliv přání, pokud na to máte, o tom není pochyb. Vůbec se tedy nelze divit, že si jistý americký boháč vozy obou značek objednal v opravdu výrazné netradiční barvě.
Podnikatel, filantrop a sběratel Michael Fux je mužem, který se u svých luxusních aut nespokojí s fádními barvami. V poslední době si ale zřejmě oblíbil odstíny růžové a fialové, hned dva nové vozy si totiž objednal v laku, který pro něj McLaren i Rolls-Royce museli vytvořit na zakázku.

Že je Michael Fux opravdu vážený zákazník u obou značek dokazuje i fakt, že nově vytvořené laky dostaly pojmenování po samotném majiteli. Jeho nový Rolls-Royce Dawn je tak vyhotoven v odstínu „Fuxia“ a supersport McLaren 720S zase v odstínu „Fux Fuchsia“.

Stručně řečeno, rozsáhlou sbírku Fux nyní doplní o dvě fuchsiová auta - což vlastně hezky souzní s jeho jménem. Mezi jeho dosavadními kousky tak půjde asi o nejkřiklavější přírůstky, i když v minulosti vlastnil třeba tmavě zelený McLaren P1 s brčálově zelenými koly nebo Rolls-Royce Wraith s lakem i interiérem v odstínu limetky.

Obě nová auta jsou si podobná i barvami interiéru. S výraznými karoseriemi tak kontrastují sněhobíle polstrované interiéry. Jak Wraith, tak 720S pak dle předpokladů zvedli vlnu pozornosti na přehlídce automobilové krásy v kalifornském Pebble Beach, takto zbarvená auta jednoduše nešla přehlédnout.

Americký sběratel je do netradičních barev mimochodem takový blázen, že právě jeho odstín nebyl k nalezení ani ve vzorníku značky Rolls-Royce. Ta nabízí „standardně“ kolem 44 tisíc odstínů zbarvení karoserie.

U McLarenu pak tvorba laku pochopitelně spadla do klínu divizi McLaren Special Operations, která se těmito požadavky přímo zaobírá a tvrdí, že nyní nabízí doslova neomezené možnosti v rámci barev.

Aby Fuxovi nakonec někdo nevyfoukl podobné speciální odstíny pro budoucí modely v jeho garáži, u Rolls-Royce si dokonce zamluvil hned dalších sedm různých odstínů čistě pro své využití. Všechny samozřejmě označené přízviskem „Fux“.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů