Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video z Ženevy: Volvo láká na kombík V90. Brzy dorazí i "terénní" Cross Country

Naše téma
Redakce | 04.03.2016
dalších 19 fotek
Volvo V90. | foto: ČTK
Volvo má na ženevském autosalonu hned dvě velká lákadla. Švédská automobilka totiž přivezla nový sedan S90 a také příbuzný kombík V90. Kromě techto novinek ukazuje také nejluxusnější provedení velkého SUV XC90 s přídomkem Excellence.
XC90 Excellence má být nejluxusnějším vozem, jakýý tato společnost během své téměř 90leté historie postavila. Vzadu se objevují dvě široká sedadla s možností individuálního nastavení náklonu, která jsou doplněna masážní funkcí, odvětráváním a zvětšeným prostorem pro nohy, výklopným displejem s dotykovým ovládáním, sklápěcími stolky, ledničkou s držáky na lahev a skleničky, držákem nápojů s možností ohřevu či ochlazení a ručně vyráběnými křišťálovými sklenkami proslulé švédské sklářské firmy Orrefors.

Volvo XC90 Excellence nabízí cestujícím mimo jiné také opěrky nohou, náladové osvětlení, osvětlený odkládací prostor a unikátní kožené detaily ve světlém provedení Blond nebo v černém odstínu Charcoal. Dále se může pochlubit stěnou oddělujícím zavazadlovým prostorem, přídavným zvukovým odizolováním kabiny a pneumatikami Pirelli se systémem pro potlačení hluku.

Volvo XC90 Excellence.



Posádka si bude užívat také audiosystému Bowers & Wilkins, jehož původní 19reproduktorová verze byla obohacena o další reproduktor.

Luxusní SUV je vybaveno také čističkou vzduchu, potěší i kůží potaženou palubní deskou s kontrastním prošíváním a barevně sladěným polstrováním stropu. Pokud jde o exteriér, představují rozpoznávací znaky tohoto modelu znak Excellence, chromované kryty bočních sloupků a spodní lišty dveří.

XC90 Excellence pohání plug-in hybridní motorizace T8 Twin Engine o výkonu až 407 koní. V současné době je vůz na vybraných trzích dostupný prostřednictvím internetového prodeje.

"Devadesátkovou", tedy nejvyšší "volví" řadu už brzy v prodeji doplní také sedan S90 a kombík V90. Limuzínu Volvo sice poprvé ukázalo už v prosinci loňského roku, ale v Ženevě si vůz odbyl evropskou premiéru. A příbuzný kombík dokonce světovou.

Více informací o novém Volvu V90 najdete zde.

Prodej obou novinek se rozběhne ve druhé polovině roku a jak v rozhovoru pro motoristický server Autoperiskop.cz v Ženevě prozradila PR manažerka Petra Doležalová, ve druhém pololetí bude představeno také "terénní" provedení V90 Cross Country.


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů