Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Vzácné Ferrari 250 GTO na okruhu ukazuje, proč je tak uctívané

Naše téma
Daniel Fuglevič | 21.03.2017
Ferrari 250 GTO z roku 1964. | foto: youtube.com
Jednou za čas se objeví video, které všechny nadšence zlaté éry motorsportu nechá zírat s otevřenou pusou. Tím víc, když se jedná o legendární Ferrari 250 GTO proháněné po trati tím nejlepším možným způsobem. Rychle.
Pokud si myslíte, že většina dochovaných exemplářů jednoho z nejkrásnějších Ferrari všech dob zůstává držených v klimatizovaných garážích, vlastně máte možná pravdu.

Naštěstí ale existují i majitelé, kteří nemají problém ikonický sporťák se závodním rodokmenem prohnat po trati, jak se sluší a patří.

Čtěte také: Šílený nápad. Subaru poslalo WRX STI na nejslavnější bobovou dráhu světa

Tito lidé si totiž za stovky milionů korun nekoupili pouze statickou sochu do garáže, ale hlavně závodní stroj, který nejlépe projeví svou hodnotu na trati.

Mimochodem, naposledy se jedno 250 GTO prodalo za v přepočtu skoro jednu miliardu korun.

Video z holandského okruhu Zandvoort tak ukazuje, jak řidič kroutí velkým volantem ze strany na stranu, řadí v otevřené kulise převodovky jeden kvalt za druhým a mocný dvanáctiválec o objemu tří litrů a výkonu 300 koní (220 kW) vytáčí do nádherného řevu s naprostou grácií.

Nepřehlédněte: VIDEO: První vůz s logem Ferrari vyjel před sedmdesáti lety, prohlédněte si ho

Jak se říká, u automobilu takové hodnoty prostě musíte zapomenout, jaké množství peněz zrovna vodíte po trati. U Ferrari 250 GTO ještě s dodatkem, že této nádhery vzniklo jen 39 kusů a tento kousek je navíc vzácnější typ s pozdější verzí karosérie z roku 1964.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů