Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Vylepšený Autopilot od Tesly funguje, řidiče vážně nepotřebuje

Naše téma
Redakce | 23.11.2016
Tesla zveřejnila video, které ukazuje, jak svět vidí její autopilot. | foto: Tesla Motors
Americký výrobce elektromobilů Tesla Motors věnuje velkou pozornost samočinnému řízení. Její Autopilot je sice často kritizován, že se snaží vyvolat dojem něčeho, čím ve skutečnosti není, automobilka ale na jeho vývoji neustále pracuje. A na novém videu ukazuje, jak daleko pokročila.
Zatímco první verze Autopilota je spíše lepším adaptivním tempomatem než skutečně autonomním řízením, novější provedení by si své jméno už opravdu mohla zasloužit.

Naznačuje to alespoň video, které Tesla nedávno zveřejnila. Můžeme si na něm prohlédnout jízdu ve voze, v němž "řidič" pouze sedí za volantem a do řízení aktivně nezasahuje. Kromě tohoto pohledu na samotnou jízdu je také zajímavé sledovat, co všechno Autopilot sleduje a jaká data vyhodnocuje.

Záznam je rozhodně působivý, auto se totiž samo proplétá nejen po okreskách, ale i městem a poradí si také s křižovatkami. Úplně bez chyb to sice není, Autopilota například vystraší dvě běžkyně u kraje silnice, přesto Tesla celou cestu zvládla.

Na druhou stranu je potřeba dodat, že autonomní řízení mělo ideální povětrnostní podmínky. Při sněžení či hustém dešti by výsledek mohl být přece jen jiný - pokročilý Autopilot totiž využívá data ze soustavy zahrnující osm kamer, 12 senzorů a radar.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů