Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Vtipálek Gaillard a jeho provokace řidičů. Jak byste se zachovali vy?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 15.08.2017
Rémi Gaillard je dnes už komediální legendou. | foto: youtube.com
Známý francouzský komik si rád dělá srandu na účet doslova všech. Velkou součástí jeho videí se skrytou kamerou je i cílená provokace řidičů v nejrůznějších situacích. Rozhodně tedy ideální způsob, jak si zvednout náladu rozčilením a neštěstím druhých.
Francouz Rémi Gaillard je dnes ve věku 42 let evropskou a možná i světovou legendou v provádění vtípků na účet veřejnosti. Ve videích natáčených často na skrytou kameru si dokáže dělat srandu snad ze všeho a ze všech, mnohdy daleko za hranicí slušnosti.

Není tak divu, že je rekordmanem v počtu obvinění. Na Rémiho uvalilo žalobu již přes 600 osob, kteří pro jeho styl humoru nemají pochopení. Ve vytváření vtípků pochopitelně není žádným začátečníkem.

Vůbec první skeč natočil již v roce 1999, kdy si žertováním krátil dlouhou chvíli po ztrátě pracovního místa v obchodě s obuví. Už od té doby neměl problém nepozorovaně vniknout třeba na velká sportovní utkání, kde se například vmístil do jednoho z mužstev, nebo v dresu bez čísla zpíval národní hymnu. Všechny tyto excesy pochopitelně skončili vyvedením ochrankou.

Odvaha dělat vysoce provokativní zábavu mu však přinesla zasloužený úspěch. V lednu 2017 byl na YouTube stále jedním z nejsledovanějších komiků. Jeho kanál dnes sleduje 6,3 milionu lidí, nejpopulárnější videa mají přes 70 miliónů zhlédnutí. Celkově má jeho kanál na účtu přes 1,5 miliardy zhlédnutí.

My jsme se zaměřili hlavně na vtípky, kterými Rémi občas štve řidiče. Z této oblasti jsou jeho nejznámějšími videi určitě blokování provozu v kostýmu šneka, focení rychle jedoucích řidičů v kostýmu radarové budky s bleskem nebo parodie na videohru Mario Kart, kde se Rémi prohání ulicemi na motokáře v kostýmu postavičky Super Mario.

Na ty nejlepší vtípky a žerty, kde si francouzský komik utahuje z řidičů, se podívejte níže.

Šílený cestař
Reflexní vesta, helma a neomezené možnosti, jak vytočit řidiče i všechny ostatní. Značkami přikázaného směru tak Rémi nejdřív uzavře nebohého řidiče na kruhovém objezdu, pak se rozhodne, že je čas na „velkou“ před zraky všech projíždějících a pokračuje v sekání trávy bez kalhot. Když dorazí opravdový rozzuřený dělník, musí komik utéct.

Setkání s mafiánem
Roli mafiána si ve svých videích francouzský komik zopakoval hned dvakrát. Jednou před zraky nebohého taxikáře na oko zastřelil konkurenčního gangstera a podruhé nabízel kufřík s drogami nic netušícímu kolemjdoucímu. Reakce veřejnosti v obou případech? Bleskový útěk pro záchranu svého života.

Slepec v autě
Vidět nevidomého za volantem auta musí být vskutku bizarní zážitek. Rémi se sice dostává jako slepec do vtipných situací nejen v autě, ale jeho klepání hůlkou z okna otřískaného Peugeotu musí být zajisté vrcholem. Chudákovi se ani nepovede správně přistavit k čerpacímu stojanu.

Fotograf s radarem
V dalším skeči je v hlavní roli rychlostní radar, kterým se komik snaží vyfotit modelku, svatební pár nebo fotbalové mužstvo. Samozřejmě kolemjedoucí auta pobízí k rychlé jízdě, aby radar vyfotil zrovna v jeho požadovaný moment.



Obří holub a jeho „nadílka“
Že Rémi nemá problém někoho doslova „pokálet“, je vidět ve videu, kde v kostýmu holuba ve velkém stylu znečistí jedno zrovna umyté auto. Řidiče vozu tento vtípek určitě nepobavil, ale vlastně nemůže nic dělat. A tak si obří holub stále chodí po střeše myčky jakoby nic.

Živý radar
Jak byste zareagovali, kdyby vás na silnici vyfotil člověk v kostýmu radaru? Rémi však nekončí na silnici, rozhodne se „měřit rychlost“ i traktoru na poli, letadlu na letišti nebo vlaku. Srandu zatrhne až troufalé „vyfocení“ samotné policejní hlídky. Útěk se nezdaří a komik končí v policejním autě. Klasika.

Mario Kart
Známou hru od firmy Nintendo má komik asi velmi rád, protože na toto téma natočil už dvě videa. V obou reálně paroduje závodění postavičky Super Mario v motokáře a pochopitelně nesmí chybět sbírání bonusů a snaha znehybnit ostatní účastníky provozu například slupkou od banánu. Celou parádu klasicky naruší policie, které se Rémi nakonec rozhodne ujet.

Velká cena Formule 1
Tentokrát si chtěl Rémi zazávodit s běžnými řidiči, a to v největším představitelném stylu. V monopostu se tak postavil k nic netušící řidičce, se kterou se rozhodl závodit. K naprosto přehlednému vítězství nesmí chybět šachovnicová vlajka, oslavy techniků z boxů… a příjezd policie.



Obří šnek
Jedno z legendárních videí francouzského komika. K provokaci spěchajících řidičů ve špičce na vytíženém tahu stačil kostým šneka, v němž se Rémi rozhodl pomaličku plazit a totálně ucpat silnici. Někteří řidiči museli být zajisté do ruda vytočení. Zřejmě mělo jít o zvýšení povědomí o přejetých šnecích, kdo ví.

Lidé jsou podivní
Že jsou všichni lidé svým způsobem podivní, ukázal Rémi se svou bandou přátel, když jeden malý chodník zaplnil procházejícími „divnými“ lidmi a na pár dobrých minut stojící řidiči nemohli projet. Na přechodu nechyběl Santa Claus, muž v kostýmu slona, tenista, stavební dělník a další. Třešničkou na dortu je pak doprovodná písnička „People Are Strange“ (Lidé jsou divní) od The Doors.

Velký útěk
Jak byste se tvářili, kdyby před vámi na silnici z kanálu vylezl vězeň v tradičním černobílém mundúru? Přesně tohle udělal Rémi dvojici řidičů na jednom parkovišti. Svou roli zahrál skvěle, kanál nechal otevřený, lopatou pohozenou okolo a jal se na útěk. Řidičům nezbývalo než z cesty vycouvat.

Olympiáda v provozu
Cítit se jako vrcholový sportovec můžete i během normálního dne ve městě. Z hromady písku na staveništi si uděláte disciplínu skoku do písku, překážkový běh zajistí stavební zábrany na silnici a vzdálenost hodu kladivem se nejlépe měří na šikmých čárách u výjezdu z dálnice. Jestli vám budou účastnici provozu fandit, toť otázkou.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů