Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Hrozivá nehoda místo rekordu, letící Subaru a unikáty v Goodwoodu

Naše téma
Redakce | 29.06.2014
Guerlain Chicherit při pokusu o nejdelší skok autem. | foto: GRAVI-T
Praha /VIDEO/ - 18. března letošního roku se francouzský jezdec Guerlain Chicherit pokusil překonat rekord v nejdelším skoku v autě. Jenže jeho pokus, který se uskutečnil ve známém lyžařském středisku Tignes, nedopadl vůbec dobře. Skončil totiž hrozivě vypadající bouračkou.
Při pohledu na záběry, které teprve před několika dny uvolnila společnost GoPro, výrobce známých kompaktních kamer, si lze těžko představit, že si Chicherit odnesl jen lehké zranění.

Pro úplnost: dosud nejdelší skok v autě má hodnotu 332 stop, což je zhruba 101,2 metru. Tak daleko v autě doletěl v roce 2011 americký závodník Tanner Foust. Guerlain Chicherit plánoval let dlouhý přes 360 stop - tedy téměř 110 metrů.



I další video zobrazuje poněkud starší akci, přestože se na internetu objevilo teprve nedávno. Pochází z dílny automobilky Subaru a věnuje se výkonu závodníka Marka Higginse za volantem nového WRX STI, který na začátku června vytvořil nový rekord (překonal svůj vlastní) na legendárním silničním okruhu pro závod Tourist Trophy na ostrově Man. Higgins 59,5 km dlouhé kolo zvládl objet za 19 minut, 15 sekund a 88 setin. Průměrná rychlost přitom na trati, kterou v podstatě tvoří běžné silncie, činila více než 189 km/h! 



V anglickém Goodwoodu dnes končí letošní Festival rychlosti, jedna z nejvýznamnějších motoristických událostí na světě. Každý rok se na ní ukazuje celá řada zajímavých automobilů - od vzácných veteránů, přes supersporty, závodní vozy či naprosté unikáty. Letos například dorazil nový Koenigsegg Agera One:1, auto s výkonem přes 1300 koní. Na světě zatím existují jen dva kusy...

Ale ukázal se třeba i Stirling Moss se slavným závoďákem Mercedes-Benz W196, který doprovázela verze Streamliner s jinou kapotou.

Jestli vás zajímají i další skvosty z Goodwoodu, podívejte se na oficiální YouTube video kanál.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů