Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Supersport na sněhu, stavba mostu ve dvou minutách a "übertrabant"

Naše téma
Redakce | 13.04.2014
Švédský lyžař Jon Olsson tentokrát nevyrazil na sníh na lyžích. I za volantem mu to ale jde. | foto: jon-olsson.com
Praha /VIDEO/ - Každý z nás si dokonalé ráno maluje jinak. Svou představu - hodně netradiční - měl i švédský lyžař a dobrodruh Jon Olsson. Naštěstí pro nás si ji splnil. Naštěstí proto, že svůj vysněný začátek dne dokázal s pomocí šikovných spolupracovníků zaznamenat na několik kamer.
A jeho video rozhodně stojí za podívání. Olsson se na něm totiž předvádí ve svém unikátním supersportu Rebellion R2K postaveném pro závod Gumball 3000, který se uskuteční v červnu. Švéd však šestisetkoňový speciál neprohání na okruhu, to by byla asi nuda. Ale takové driftování na sněhu, to už zní mnohem zábavněji. Stačilo vyrazit do švédského horského letoviska Storlien...



Rekonstrukce silničního mostu zpravidla znamenají velké komplikace a dopravní zácpy, proto je potřeba, aby při stavbě všechno klapalo a práce "odsejpala". Třeba jako při rekonstrukci mostu O7 v Londerzeel v Belgii, jež trvala pouhé čtyři dny. Celou akci dokumentuje následující, jen necelé dvě a půl minuty dlouhé, video, které potěší hlavně fandy těžké techniky.



Pokud jde o akceleraci, Nissan GT-R patří mezi špičku v rámci sériově vyráběných aut. To však jeho majitelům nezaručuje, že nemohou být při závodech ve sprintu občas pokořeni. Třeba Trabantem. Byť samozřejmě významně upraveným, ten v klipu má pod kapotou přeplňovaný třílitrový šestiválec. A na to je i 580 koní výrazně těžšího Nissanu krátkých.


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů