Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Rekordní Seat Leon Cupra, fantastický souboj a splašené řízení

Naše téma
Redakce | 09.03.2014
Australská série V8 Supercars nabídla neuvěřitelný souboj v posledním kole závodu. | foto: YouTube
Praha /VIDEO/ - Australská série V8 Supercars u nás není příliš známá. Ale vypadá to, že nabízí mimořádně zajímavé závodění. Soudit tak alespoň můžeme podle napínavého souboje mezi dvěma jezdci v posledním kole předešlého závodu.
Došlo k němu na městském okruhu v Adelaide, což ještě zvyšuje atraktivitu soupeření Scotta McLaughlina (modré Volvo) a Jamieho Whincupa (tmavý Holden). Oba závodníci se totiž nebezpěčně přibližují nejen k sobě navzájem, ale také k ochranným zdem, které jsou jen pár metrů od trati. Ale především statečně bojují až do posledních metrů.

Na okruhu zůstaneme i v dalším videu. Tentokrát však nejde o závod, ale o překonávání rekordu. V Seatu si usmysleli, že se nový Leon Cupra stane nejrychlejším autem s pohonem předních kol na Severní smyčce německého Nürburgringu. A skutečně se to povedlo, pilot Jordi Gené zajel čas 7:58:44, čímž překonal dosavadního rekordmana Renault Mégane RS Trophy o nějakých 10 vteřin. Tento výsledek však trochu kazí jedna drobnost: Seat obul pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2, což jsou semi-slicky, nejde tedy o úplně standardní obutí. Na druhou stranu - tyto "gumy" skutečně najdete v ceníku Leonu Cupra, jde o příplatkovou výbavu. Pokud vás zajímá kompletní záznam jízdy, najdete ho tady.

Poslední klip je tak trochu záhadný. Ukazuje totiž až nevysvětlitelné chování splašeného Opelu Vectra, konkrétně jeho řízení, které si evidentně dělá, co chce... Co se tomu autu asi stalo?

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů