Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Peugeot na Dakaru, vysvětlení úspěchu Top Gearu a zvláštní závod

Naše téma
Redakce | 30.03.2014
Peugeot se vrátí na Dakar s dvojicí zkušených závodníků - dvojice zkušených závodníků – Carlosem Sainzem a Cyrilem Despresem. | foto: Peugeot
Praha /VIDEO/ - V letech 1987 až 1990 slavil Peugeot v Rallye Dakar hned čtyři triumfy po sobě. Jenže pak francouzská automobilka ze slavného pouštního závodu zmizela. Nyní, po 25 letech, se však zase vrací.  
Pomoci jí mají i velká jména, za volant totiž usedne zkušená, Dakarem prověřená dvojice - Španěl Carlos Sainza a Francouz Cyril Despres. Prvně jmenovaný vyhrál závod jednou, ten druhý pětkrát, pokaždé však na motocyklu.

A auto? Peugeot v lednu příštího roku do závodu pošle speciál 2008 DKR. Zatím toho o něm příliš nevíme, podrobné informace automobilka totiž zveřejní až 20. dubna na autosalonu v Pekingu. Do té doby si musíme vystačit s nepříliš konkrétní fotografií.

Peugeot 2008 DKR, speciál pro Dakar.



Současně s potvrzením účasti Peugeot také zveřejnil video, v němž odhaluje nejen důvody návratu, ale především ukazuje spoustu působivých záběrů legendárních vozů 205 T16 Grand Raid a 405 T16 Grand Raid z doby jejich slávy, kdy se Dakar ještě konal v Africe.

Kromě úvodního klání letošního ročníku Formule 1 viděli před dvěma týdny diváci na okruhu v Melbourne také jeden netradiční závod. Na jedno kolo si to v něm rozdaly tři rozdílné vozy, které spojuje jen počet válců motoru. Konkrétně šlo o sériový Mercedes-Benz C 63 AMG, závodní Holden VF Commodore z australské série V8 Supercars a monopost F1 týmu Red Bull z roku 2011 - a aby tento souboj nabídnul napínavý finiš, odstartovala auta jednotlivě, s odstupem. Pokud vás zajímá, jak to dopadlo, pusťte si následující video. A jestli vás budou nudit zdlouhavé přípravy na jeho začátku, přepněte na čas 5:33.

Možná už víte, že na konci června do České republiky zavítají moderátoři Top Gearu, tedy nejsledovanějšího motoristického pořadu. Do Prahy přivezou živou show nazvanou Top Gear Live. Něco málo o její přípravě prozrazují Jeremy Clarkson a James May v krátkém klipu s českými titulky, ale hlavně: dozvíte se od nich, proč je tento britský pořad tak úspěšný. Zvlášť vysvětlení Jeremyho Clarksona zní naprosto "přesvědčivě"...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů