Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Mercedes versus Kalašnikov, kolo zostudí Ferrari a F1 proti všem

Naše téma
Redakce | 16.11.2014
Pancéřovaný Mercedes-Benz GL v názorném testu proti Kalašnikovu. | foto: YouTube
Praha /VIDEO/ - Americká firma Texas Armoring Corporation se od roku 1975 zabývá stavbou obrněných automobilů. Jedním z jejích výtvorů je i pancéřovaný Mecedes-Benz GL. Velké SUV, které i po úpravách vypadá v podstatě normálně, vydrží střelbu třeba z legendární útočné pušky AK-47.
Společnost TAC to dokazuje prostřednictvím videa z testování. Do Mercedesu dokonce usedl samotný šéf firmy Trent Kimbal a jeden ze zaměstanců pak z Kalašnikova na auto vypálil tucet standardních nábojů ráže 7.62 mm.



Posadit se na kolo a vyzvat na závod ve sprintu Ferrari F430 Scuderia, to zní jako bláhové šílenství. Zvlášť když italský supersport poháněný osmiválcem o výkonu 510 koní umí zrychlit na stovku za pouhé 3,6 sekundy... Jenže v tomto případě Ferrari přece jen skončí v cílí až jako druhé. Vítězný bicykl totiž s týmem spolupracovníků postavil francouzský rychlostní rekordman Francois Gissy a k jeho pohonu použil raketový motor. Proti stroji, který zrychlí na 333 km/h za neuvěřitelné 4,8 sekundy, pak samozřejmě nemá šanci ani nadupané Ferrari.

U rychlosti zůstaneme i v posledním videu, jen se přesuneme na okruh Zolder v Belgii. Napadlo vás někdy, jak rychlé jsou vozy Formule 1 ve srovnání s jinými auty? Jestli ano, v klipu najdete odpověď. Majitel desetiválcového monopostu Arrows A22 z roku 2001 se totiž rozhodl svůj poklad trochu provětrat a i když rozhodně nejel naplno, udělal z ostatních vozů na trati "kužely". A to přitom nešlo o žádná ořezávátka: na záběrech můžeme vidět například Ferrari 458 Italia či Radical.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů