Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Ford láká na Focus RS, záběry nad život a krádež u Red Bullu

Naše téma
Redakce | 25.01.2015
Ford láká na nový Focus RS. | foto: YouTube
Praha /VIDEO/ - Dlouhé čekání na nový Ford Focus RS se blíží ke konci. Americká automobilka totiž potvrdila, že nejostřejší verzi svého globálně nejprodávanějšího modelu představí 3. února. A zveřejnila video, jímž nás na tuto událost láká.
Maskovaný Focus RS se v něm představuje v mnoha jízdních situacích, v některých chvílích dokonce jede i bokem. Podrobnosti o autě však zatím pořád chybí. Ford slibuje "nekompromisní sportovní vůz, který nabídne mimořádnou dynamiku na závodním okruhu, ale současně bude vynikající při každodenním používání". Pod kapotou by se měl objevit přeplňovaný čtyřválec 2.3 EcoBoost s výkonem 330 až 350 koní.

Dnešní "digitální doba" je v mnohém zvláštní. Třeba v tom, že spousta lidí má potřebu sdílet svůj život a svoje zážitky na internetu. A kvůli zajímavé fotce či netradičnímu videu jsou ochotni potlačit i vrozený pud sebezáchovy. Jako například řidič na dálnici I-95 poblíž New Jersey ve Spojených státech amerických. Ten si chtěl původně natočit hromadnou nehodu, k níž se připletl a kterou způsobila namrzlá vozovka. Jenže pak si za sebou všiml podezřelých zvuků, otočil se a začal nahrávat obrovský neovladatelný kamion řítící se přímo na něj. Přitom ho ani nenapadlo ze svého auta vyskočit, video v tu chvíli bylo důležitější... Naštěstí ale dopadlo všechno v rámci možností dobře, nikomu se totiž nic vážného nestalo.

Na začátku prosince loňského roku musel tým F1 Red Bull Racing řešit nepříjemnou věc. Jeho sídlo tehdy vykradla skupina zlodějů, která si s sebou odvezla 64 trofejí. Část z nich byla později nalezena v jezeře nedaleko Sandhurtu. Nyní se na veřejnost dostaly krátké záběry z bezpečnostní kamery, které ukazují, jak ke krádeži došlo. Díky nim můžeme vidět, že si lupiči počínali bezohledně a že dost možná čekali jinou kořist. Samotné poháry totiž mají především symbolickou a sportovní hodnotu, ta materiální je zřejmě minimální. I proto jeden ze zlodějů suverénně zahodil ceněnou trofej za triumf ve Velké ceně Monaka. Ty nejcennější poháry však Red Bullu zůstaly - tým je totiž schovává v jiné budově v Milton Keynes.


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů