Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Driftující "skoro-tank", nejrychlejší traktor a roztomilost z Česka

Naše téma
Redakce | 12.04.2015
Ripsaw EV2. | foto: YouTube
Americká firma Howe and Howe Technologies se soustředí na výrobu speciální techniky - především pro armádu a bezpečnostní složky. Její novinku s názvem Ripsaw EV2 si ale může pořídit každý. A vypadá to, že se s ní nikdy nebude nudit.
Ripsaw EV2 je totiž pásové vozidlo, odvozené právě z vojenského speciálu, které si poradí snad s každým terénem. Kromě toho je docela rychlé a také umí "driftovat". Výrobce zatím neprozradil údaje o dynamice, ale "osobní skoro-tank" pohání přeplňovaný naftový osmiválec s výkonem až 700 koní. Každopádně se na tento stroj kouká moc hezky.

Klasický zemědělský traktor asi není dopravní prostředek, který bychom se okamžitě spojili s rychlostí. Přesto i pro něj existuje rychlostní rekord. Stanovil ho traktor Valtra T234 na nových zimních pneumatikách Nokian Hakkapeliitta TRI a se zajímavou osobností za volantem. Rekord na úrovni 130,165 km/h totiž vytvořil čtyřnásobný mistr světa v rallye Juha Kankkunen.

Mimochodem, stroj poháněl standardní vznětový šestiválec, který byl pro pokus pouze softwarově upraven, aby poskytoval výkon 250 koní a točivý moment až 1000 Nm.





A na závěr záběry z české silnice. Konkrétně jedna taková vtipná a roztomilá drobnost...


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů