Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video týdne: Auto s výkonem 1 MW, klika na přejezdu a geniální nachytávka

Naše téma
Redakce | 02.03.2014
Závodník Jeff Gordon převlečený za taxikáře vyděsil motoristického novináře skoro k smrti. | foto: YouTube
Praha /VIDEO/ - Představte si, že sedíte v taxíku a řidič vám najednou začne vyprávět, že se skrývá před policií a že udělá všechno pro to, aby se nedostal za mříže. V tom se najednou objeví právě ochránci zákona. A taxikář se rozhodne pro únik.
Přesně takhle vypadá zápletka jednoho z nejlepších videí tohoto týdne. Pro jeho úplné pochopení je však potřeba se vrátit trochu do minulosti.

V březnu 2013 zveřejnila společnost Pepsi vtipný klip ve stylu "skryté kamery", jehož děj byl jednoduchý: závodník Jeff Gordon se převlékl za zákazníka a vyrazil do autosalonu Chevroletu vyzkoušet si rychlé Camaro, přičemž vedle sebe posadil prodejce. Dopadlo to takto:

Po zveřejnění videa se okamžitě objevily hlasy, že děj není autentický a že spíš než o nachytávku šlo o pečlivě připravený film s předem daným scénářem a hercem. Jedním z novinářů, kteří podobný názor zastávali, byl také Travis Okulski, redaktor serveru Jalopnik.com.

V Pepsi na jeho kritiku nezapomněli a po roce mu všechno vrátili. A opravdu stylově. Stačilo mu slíbit svezení v ostré verzi nové Corvetty a poslat pro něj taxík - samozřejmě s maskovaným Jeffem Gordonem za volantem. Závodník si tentokrát zahrál desperáta prchajícího před zákonem...

Další video je trochu klidnější. Ale jde o klid před bouří. Následující spot je totiž upoutávkou na nejnovější supersport značky Koenigsegg. Agera One:1 bude mít jako první sériově produkované auto na světě poměr hmotnosti a výkonu 1:1. Konkrétně to znamená výkon 1340 koní a hmotnost 1340 kg. Točivý moment vrcholí hodnotou 1371 Nm a maximální rychlost by pak měla činit až 450 km/h. Logicky se očekává, že půjde o nový nejrychlejší sériově vyráběný vůz planety. A ještě jedno neuvěřitelné číslo: hranici 400 km/h by Agera One:1 měla pokořit za pouhých 20 sekund!

Duchapřítomnost je mimořádně cenná vlastnost. Přesvědčil se o tom třeba i řidič BMW, který uvízl na železničním přejezdu a nebýt pohotovosti jednoho z přihlížejících, mohlo dojít k tragédii. Mimochodem, nepřekvapuje vás, že řidič zůstal i za této situace sedět v autě?

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů