Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Tohle je automobilový klíček budoucnosti, celý jako obrazovka

Naše téma
Jan Markovič | 28.12.2018
další 3 fotky
Klíček budoucnosti pro Nissan GT-R | foto: Danny Burnside
Čistý design, jednoduché ovládání a hlavně displej s detailní grafikou. Tak by mohl vypadat automobilový klíček budoucnosti. Alespoň podle představ jednoho designéra.
Před nedávnem jsme vám přiblížili vývoj automobilových klíčků. Se stále náročnějšími uživateli a stále modernějšími technologiemi možná přichází čas na jejich postupnou změnu. Jak ukázalo BMW se svým výmyslem, tedy prvním sériově vyráběným klíčkem s dotykovou obrazovkou na světě, možnou cestou je právě zařízení vybavené moderním displejem a řadou zajímavých funkcí.

Výtvor BMW proti návrhu designéra Dannyho Burnsida vypadá už ale nyní poněkud zastarale. Kreativní šéf společnosti Square Circle Media navrhl jednoduchý oválný klíček s barevným displejem o vysokém rozlišení, který je tak skvěle zakomponovaný do tvaru klíčku, že není poznat, kde začíná a kde končí. Ovládání je tak přirozenější.

Displej má podobně jako u BMW několik užitečných funkcí. Kromě klasického odemknutí a zamknutí vozu nabízí i nastartování motoru na dálku, spuštění klimatizace, kontrolu stavu paliva v nádrži a oleje. Podívat se můžete i na zbývající nájezd předtím, než bude auto nutné poslat do servisu na pravidelnou prohlídku. Klíček má ale i běžná tlačítka - na odemknutí dveří, otevření kufru a zatroubení.

Jde pouze o koncept. Záběry, které uvidíte na následujícím velmi dobře zpracovaném videu, jsou animované. Burnside na nich předvádí klíček, který by mohl být určený pro novou generaci supersportu Nissan GT-R. Ten se má objevit do roku 2025. Třeba se takový nápad Japoncům zalíbí a budou se inspirovat.

Vy si mezitím prohlédněte také přiloženou fotogalerii se všemi funkcemi klíčku a následující zajímavé video:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů