Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Tohle je auto, o jakém jste snili. Dopravní zácpu přejede, doslova

Naše téma
Jan Zajíc | 22.03.2017
Hum Rider. | foto: YouTube/Hum Rider
Dopravní zácpy jsou k vzteku. Určitě jste proto taky někdy přemýšleli, jestli neexistuje snadný způsob, jak je porazit. A dost možná vás přitom napadla i představa auta s podvozkem tak vysokým, že by kolonu jednoduše "přejelo".
V Americe takové auto postavili. Jmenuje se Hum Rider a na první pohled vypadá jako vcelku obyčejný Jeep Grand Cherokee. Že je něco jinak, poznáte až v momentě, kdy se Jeep přiblíží ke koloně. V tu chvíli se zvedne a stojící vozy jednoduše "předjede vrchem".

Čtěte také: Tahle pneumatika prý funguje i po jejím poškození. Vyzkoušeli jsme to

Pod karoserií se totiž nachází speciální podvozek s hydraulickým pohonem, který umí vůz zvednout o zhruba 1,5 metru. A také rozšířit rozchod kol, aby se pod Jeep auta opravdu vešla. Systém přitom využívá energii z generátoru. Ta pohání také elektromotory umístěné v kolech, které auto uvádějí do pohybu.

Složitá technika se samozřejmě podepsala na hmotnosti stroje, vůz váží nějaké 4 tuny. I z toho je vám asi zřejmé, že Hum Rider není automobil určený do běžného provozu. Vznikl k reklamním účelům, pro společnost Verizon ho postavila firma A2ZFX.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů