Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Tohle bude něco! SSC už finišuje s testy nejvýkonnějšího sériového motoru

Naše téma
Jiří Švamberk | 26.11.2018
dalších 7 fotek
foto: SSC
Vývoj tohoto modelu a jeho pohonné jednotky trval celých sedm let, ale jak se zdá, čekání se vyplatilo.
O SSC Tuatara už víme několik let, ale auto na 100% hotové ještě není. Malosériový výrobce, který se chce zapsat zlatým písmem do historie automobilismu, nás už několik let zásobuje zaručenými informacemi, že 1750koňové monstrum pustí do výroby co nevidět. Zatím poslední video ukazuje, že sériová výroba je opravdu na spadnutí.

Zpoždění projektu SSC Tuatara mají na svědomí finanční problémy malé americké firmy, která už dokázala, že umí stavět mimořádně výkonná a rychlá auta. Připravovaný model se má stát nevýkonnějším produkčním automobilem na světě, přičemž musí porazit takové ikony, jakými jsou Koenigsegg a Bugatti.

Důkazem pokračujícího vývoje jsou finální testy vidlicového osmiválce od renomované firmy Nelson Racing, který z objemu 5,9 litru má vykazovat výkon 1350 koní na 91 oktanový benzín a brutálních 1750 koní při spalování etanolu E85. Přenos tohoto masivního výkonu má obstarávat sedmistupňová manuální převodovka, o které SSC tvrdí, že bude využívat „robotického systému řazení“.



Tvary modelu Tuatara byly poprvé představeny na letošním přehlídce elegance Pebble Beach Concours d’Elegance a podle tiskové zprávy bude součinitel aerodynamického odporu modelu Tuatura činit pouhých 0,279, což by z ligy výjimečných mělo být s přehledem nejméně, neboť Bugatti Chiron se chlubí hodnotou 0,36, Koenigsegg Agera 0,33 a Hennessey Venom F5 pak 0,33.

Držme palce, že se SSC nezastaví těsně před koncem, protože hypersportovních aut není nikdy dost, no ne?

V přiloženém videu si můžete poslechnout úchvatný zvuk motoru 5,9 V8 Nelson Racing.  

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů